İYİ Parti'den istifa açıklaması geldi! Cihan Paçacı'nın Kılıçdaroğlu’yla ilgili sözleri tartışma yaratmıştı

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı'nın istifa etmesiyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Sayın Paçacı kendi iradesiyle partimizdeki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa ederek saygıdeğer bir sorumluluk örneği sergilemiştir" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'den istifa açıklaması geldi! Cihan Paçacı'nın Kılıçdaroğlu’yla ilgili sözleri tartışma yaratmıştı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı'nın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili tartışma yaratan sözlerinin ardından Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa etmesiyle ilgili İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Twitter hesabında açıklama yaptı.

"MAKSADININ DIŞINA ÇIKARTILDI"
Zorlu açıklamasında "Bugün bir köşe yazısında Genel Başkan Yardımcımız Cihan Paçacı’nın bazı açıklamaları kamuoyuna yansımış ve ardından maksadının dışına çıkartılmasıyla birlikte millet ittifakının iradesine ve birlikteliğine zarar verir nitelikte bir tartışma alanının ortaya
çıktığı görülmüştür." ifadelerini kullandı.

 "KENDİ İRADESİYLE İSTİFA ETTİ"
Paçacı'nın partideki görevinden kendi iradesiyle istifa ettiğini vurgulayan Zorlu "Böylesine kritik bir gün ve süreçte, bu temel kaygı ve hassasiyetler doğrultusunda Sayın Paçacı kendi iradesiyle partimizdeki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa ederek saygıdeğer bir sorumluluk örneği sergilemiştir." dedi.

"MAYISLAR BİZİMDİR!"
Zorlu açıklamasının devamında "İYİ Parti kurulduğundan beri Türk siyasetinde milletimizin sesi ve iradesinin temsilcisi olmuştur. Ve önümüzdeki seçimleri kazanarak Cumhuriyetimizin 100.yılında memleketimizi hak ettiği konuma taşıma iradesi tamdır. Allah’ın izniyle, Mayıslar bizimdir! Saygılarımızla…" sözlerine yer verdi. 

CİHAN PAÇACI NE DEMİŞTİ?
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı'nın Habertürk'ten Nagehan Alçı'ya altılı masanın adayıyla ilgili "Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var. Şayet böyle bir şey olursa İYİ Parti bu konuya itirazını kayda geçirmiş olur. Ondan sonra iki ihtimal var, ya Kemal Bey bu itiraza karşı yeni bir aday önerir ya da kendisinde diretir. ('Diretirse ne olur?' sorusu üzerine) Altılı Masa bir deklarasyon yayınlayabilir ve çoklu adayla çıkar, İYİ Parti de kendi adayını çıkarabilir. İkinci tura kalanı destekleyin diyebilir." açıklamasında bulunmuştu.