'Minareyi çaldılar, kılıfı 250 sayfa'

İYİ Parti'nin 3. Olağanüstü Kurultayı'nda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'Minareyi çaldılar, kılıfı 250 sayfa'

Akşener, "YSK'nin gerekçeli kararı açıklandı. Minareyi çaldılar, kılıfı 250 sayfa. İspatlanmış, belgelenmiş bir tek çalma çırpma yok. YSK'nin açıkladığı şey gerekçeli karar değil darbe bildirisidir" dedi.

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sözlerine şöyle devam etti...

"İspatlanmış, belgelenmiş bir tek çalma çırpma yok"

"Minareyi çaldılar, kılıfı 250 sayfa. İspatlanmış, belgelenmiş bir tek çalma çırpma yok. Şunu açıkça ortaya koyalım, darbenin gerekçesi olmaz. Darbe darbedir. YSK'nin açıkladığı şey gerekçeli karar değil darbe bildirisidir. Yüzlerce sayfa yazıp da söyleyemedikleri şey şudur: 'Ne yapsaydık yani? Sayın Erdoğan talimat verdi, biz de mecburen iptal ettik.' Mesele bu kadar açık."

Ayrıca Akşener, millete bir kez daha "çözüm" adı altında tuzak kurulmaya çalışıldığını öne sürdü ve "İktidarın küçük ortağının, 'Öcalan avukatlarıyla görüşsün' diyerek başlattığı bu süreç, Çözüm Süreci'nin tekrarıdır." dedi.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmesinin, bölücü örgütünü yönetmesine izin verilmesi anlamını taşıdığını iddia eden Akşener "Türk milliyetçilerini, kirli oyunlara ortak etmek isteyenleri, buradan uyarıyorum: Türk milliyetçileri, yeni çözüm sürecinin heyet-i nasıhası, bu ihanet sürecinin akiller heyeti olmayacak. Aylarca 'beka, beka' diye gezdiler, 'Terörü bitirdik, sadece 700 terörist kaldı' dediler. Şimdi neden pazarlığa oturduklarını, Türk milletine izah etmek zorundalar" dedi.