İyileşen korona virüs hastalarının kanları internette satışa çıkarıldı

İyileşen korona virüs hastalarının kanları, plazma tedavisinde kullanılmak üzere satışa çıkarıldı.

Bilim insanları, iyileşen korona virüs hastalarının kanından alınacak antikorlar ile hazırlanacak bir tedavi üzerinde de çalışmalar yürütüyor.

İyileşmiş korona virüs hastalarının kanı, arama motorlarının indeksleyemediği verilerin toplandığı internette aşı olarak satılıyor.

Korona virüs tedavisinde kullanılan ekipmanlar ve ilaçlar satılıyor

Avustralya Ulusal Üniversitesi'nden araştırmacılar, siber suçluların korona virüs krizini nasıl fırsata çevirdiğini gösteren bir rapor yayınladı.

Raporda, çevrimçi suçlular tarafından yasadışı olarak satılan ürünler arasında, kanın yanı sıra büyük miktarlarda kişisel koruyucu ekipman ve olası tedavi yöntemlerinde kullanılan ilaçların bulunduğu aktarıldı.

Satışa çıkarılan kanlar neden bu kadar önemli?

Daha önce korona virüsü yenen kişilerin kanlarının satışa çıkarılmasının en büyük nedeni ise, son dönemlerde yaygın olarak kullanılan ve etkili sonuçlar veren immün plazma tedavisi oldu.

İmmün plazma tedavisi yönetimiyle, korona virüsü yenmiş hastalardan alınan kan, virüsü aktif olarak vücudunda taşıyan insanlara enjekte edildi ve başarılı sonuçlar veren bir tedavi yöntemi ortaya çıktı.