Depremin ardından iğrenç mesajlar

İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medyada paylaşılan bazı mesajlar büyük tepki çekti. Özellikle iki mesaj herkesin hedefindeydi. Emniyet Genel Müdürlüğü anında harekete geçti ve o şahısları tespit edip gözaltına aldı.

Depremin ardından iğrenç mesajlar

İzmir'de bugün saat 14.51'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medyada büyük bir hızla yardım ve destek mesajları yayımlanırken, her depremin ardından ortaya çıkan troller yine çirkin yüzlerini gösterdi.

"@asenatr42" ve "@RumiiYilmazTurk" rumuzlu iki hesap, depremin ardından yaptıkları paylaşımlar nedeniyle büyük tepki çekti. Her iki hesaptan da yapılan çirkin paylaşımlar nedeniyle sosyal medya kullanıcıları harekete geçerken, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bu hesaplar hakkında inceleme başlatıldığı bilgisi verildi.

Her iki hesapta tepki çeken paylaşımlarının ardından hesaplarını kapatırken, sosyal medya kullanıcıları nefret söyleminde bulunan bu hesapların cezalandırılmasını istedi.

Tepki gösteren kullanıcılar arasında bulunan ünlü oyuncu Ümit Erdim de, "Aslında sen .... Mevzu bu!" diye yazdı.

3 kişi gözaltına alındı

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir ve çevre illerde meydana gelen deprem üzerinden bölge halkına yönelik aşağılayıcı, tahkir ve tezyif edici paylaşımlarla halkın bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine düşmanlığa ve/veya kin beslemeye alenen tahrik ettiği değerlendirilen 27 paylaşıma rastlanıldığı, paylaşımı yapanlardan 16 kişinin tespit edildiği, 3 şahsın gözaltına alındığı, konuya ilişkin çalışmaların ve adli sürecin devam ettiği hususu;

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.