Baba ve kızının acı sonu

İzmir'in Kınık ilçesinde Bayram Türkmen ile 14 yaşındaki kızı Tülin Türkmen, tütünlerin üzerini örtmek için dışarı çıktıları sırada yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Baba ve kızının acı sonu

Olay, İzmir'in Kınık ilçesindeki kırsal Hamzalı Mahallesi Su Deposu mevkiinde yaşandı. Tütüncülük yaparak geçimini sağlayan Bayram Türkmen, yağmurun bastırmasının ardından kızı Tülin Türkmen'i de yanına alarak dışarı çıktı.

Kızının yardımıyla tütünlerin ıslanmaması için üzerini örten baba ve kızı bir anda yaşanan yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kınık ilçesinde sabaha karşı etkili olan şiddetli fırtına ve yağmur nedeniyle bölgedeki vatandaşlara destek sağlamak üzere ilgili tüm birimlerini harekete geçirdi. Yıldırım düşmesi sonucu bir baba ile kızının yaşamını yitirdiği ilçede, çadırları uçan mevsimlik tarım işçilerine insani yardım sağlandı.

Çadırlar uçtu

Yağmur ve fırtına nedeniyle mevsimlik işçilerin çadırları uçarken, eşyalar da kullanılamaz hale geldi. Olayın ardından açıkta kalan 240 vatandaş, ilçedeki spor salonlarına yönlendirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, beş araç ve 22 personeliyle yağmur ve fırtınanın etkilediği bölgede görev yaptı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, görev başındaki 10 personeliyle birlikte işçi ve ailelerine; sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği çıkaracağı, giyecek ve battaniyenin yanı sıra bebekler için de bez ve hijyenik malzeme temin edildiği öğrenildi. Büyükşehir belediyesi, olaydan etkilenen vatandaşlara psikolojik destek de sağlayacağını açıkladı.