İzmir'de hayvan katliamı!

İzmir Aliağa'da kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirlenen çok sayıda köpek telef oldu. Mahalle sakinleri zehirlenen köpeklerden birini kurtarmayı başardı.

İzmir'de hayvan katliamı!

Güzelhisar Mahallesi Çandarlı–İzmir otoyolu mevkiinde zehirlenen köpeklerden 7'si can çekişerek telef oldu. Mahmut Sönmez ve arkadaşları tarafından müdahale edilen bir köpek ise ölümden son anda kurtarıldı.

Hamile köpeği can çekişirken buldular

Şantiye çalışanlardan Mahmut Sönmez bayram izni sonrası döndüklerinde çok sayıda ölü köpekle karşılaştıklarını anlattı.  ”Nasıl bir vicdandır ya da ruh halidir anlayamadık" diyen Sönmez, "Bir köpeği arabaların arasında titrerken çocuklar bulmuş. Gittiğimizde hayvanın zehirlenmiş olduğunu fark ettik. Sonra arkadaşlarla ilk müdahaleyi yapıp acilen veterinere götürdük. Şu an iyi ama hamile olduğu için yavrular zarar görmüş mü bilmiyoruz. Yavruların durumunu öğrenmek için şimdilik bekliyoruz." diye konuştu.  Bu olaydan bir gün sonra da yeni zehirlenmiş köpek bulduklarını söyleyen Sönmez, "7-8 köpek öldü. Bunlar sadece bizim bildiklerimiz. Kurban Bayramı gibi mübarek günde hangi vicdansızlar gelip bu hayvanlara zehirli et vermek için zaman ve para harcadı?" dedi. 

"Allah'ın sessiz masum kulları..."

Şantiyede çalışan Yusuf Zafer ise, “Söylenecek fazla bir şey yok. Hangi insan, hangi zihniyet, hangi düşünceyle bir şantiyenin içerisindeki hayvanları gelip zehirler? Mantığı anlamak çok zor. Bunlar Allah'ın sessiz, masum ve zavallı kulları. Bir parça artan ekmeğe muhtaçlar. Hayvanları zehirleyerek, onları öldürerek bir yere varamayız. Onlarla ortak yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor” diye konuştu. 
Aliağa ilçesinde hayvanseverler konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirttiler.