Bunlar midesinden çıktı!

Midesinden 580 gram ağırlığında yaklaşık 200 metal cisim çıkarılan hasta kaldırıldığı yoğun bakımda hayatını kaybetti. Hastanın midesinden çıkarılanlar doktorları da şoke etti.

İzmir'in Bornova ilçesinde karın ağrısı şikayetiyle hastaneye götürülen şahsın midesinden çıkanlara kimse inanamadı. Şahsın midesinden operasyonla mıknatıs, anahtar, boş kovan, çivi, civata, anahtarlık, madeni para, araba amblemi ve dizildiği zaman bir kadın adına dönüşen metal harfler çıkarıldı.

Röntgende ortaya çıkan cisimlerin ardından ameliyata alınan hasta, zehirlenmeye bağlı olarak hayatını kaybetti. EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel, yaptığı açıklamada, bu tür vakaların daha çok küçük çocuklarda görüldüğünü ancak ilk kez bir yetişkinin midesinden bu kadar çok metal çıkarıldığına şahitlik ettiğini söyledi.

Cerrahların hastayı kurtarmak için zamanla yarıştığını ancak hastaneye çok geç başvuran hastayı kurtarmakta başarılı olamadıklarını aktaran Göksel, "Midedeki metallerin çıkarılmasına rağmen metal ve mıknatısa bağlı zehirlenme nedeniyle hasta kurtarılamadı" dedi.