Yıkılan apartmanın müteahhidinin yalanını Google ortaya çıkardı

İzmir’de depreminde yıkılan apartmanlara ilişkin soruşturma devam ediyor. Rıza Bey Apartmanı'nın müteahhidinin yalanını Google ortaya çıkardı.

Yıkılan apartmanın müteahhidinin yalanını Google ortaya çıkardı

İzmir'de yıkılan binalarla ilgili yürütülen ve 7 kişinin tutuklandığı soruşturma devam ediyor. 37 kişiye mezar olan Rıza Bey Apartmanı'nın tutuklanan müteahhidi Hasan Hüseyin Özkan ifadesinde, "Binayı 1994'te tamamladım. Bayraklı'da 20'ye yakın bina yaptım. Hepsinde hazır beton kullandım. Bunlardan sadece Rıza Bey Apartmanı yıkıldı. Market, daha önce spor salonu olarak kullanılırken kolonlar kesildi. Bina bu nedenle çöktü" dedi.

Polis tarafından geçmişe dönük Google Earth programı üzerinden yapılan uydu fotoğrafları incelemesinde marketin olduğu yerde daha önce spor salonu olmadığı belirlendi. İzmir'de 9 kişinin öldüğü Yılmaz Erbek Apartmanı'nın altındaki 7 dükkanın duvarlarının yıkılarak tek dükkan haline getirildiği ve bir marketler zincirine kiraya verildiği ortaya çıktı.

Ön cephe yıkılarak vitrin yapıldı

Deprem bölgesinde bazı kolonların kesildiği iddiaları da araştırılan apartmanlarda ayrıca ön cephedeki duvarların da yıkılarak cam vitrin yapıldığı tespit edildi. 14 kişinin öldüğü, Doğanlar Apartmanı'nın tutuklanan müteahhidi Çetin Doğan "Binayı 1992'de tamamladım. Bu bina gibi 15 bina yaptım. Ancak bir tanesi yıkıldı" dedi. Apartmana 2008'de yapılan dayanıklılık testinde 3. derece sıvılaşma tespit edildiği ancak daire sahiplerinin yıkılıp yeniden yapılmasını reddettiği öğrenildi.

İfade sırasında bayıldı
Kendisi de yaralanan ve 30 kişinin öldüğü Emrah Apartmanı'nın müteahhidi Hayati Uzun, hastanede verdiği ifadesinde, Erzincan depreminde kaybettiği torununun adını verdiği apartmanı 1993'te tamamladığını ve düzgün malzeme kullandığını söyledi. Uzun'un ifade sırasında bayıldığı öğrenildi.