İzmir'deki orman yangınını söndüren kahramanlardan biriydi... Otel odasında ölü bulundu!

İzmir’deki orman yangını söndürme çalışmalarında görev yapan Ukraynalı pilot Yuri Bostnik, dinlendiği otel odasında ölü bulundu. 53 saat süren o korkunç yangında yoğun uçuş yapan pilotun ölüm nedeni, yapılacak otopsinin ardından ortaya çıkacak.

İzmir'deki orman yangınını söndüren kahramanlardan biriydi... Otel odasında ölü bulundu!

İzmir’de pazar günü başlayan ve 53 saat sonra kontrol altına alınabilen orman yangınındaki söndürme çalışmalarında önemli rol oynayan Ukraynalı helikopter pilotu Yuri Bostnik, İzmir’de kaldığı otel odasında ölü halde bulundu.

Bostnik, yangının kontrol altına alındığı Çarşamba akşamı yardımcı pilot Uğur Uysal ile birlikte otelde yemek yedi ve gece saat 00.30 sıralarında dinlenmek üzere odasına çıktı. Uysal, soğutma çalışmalarına katılmak için Bostnik’i uyandırmak için önce telefonla aradı sonra odasına gitti. Uysal, kapı açılmayınca durumu otel görevlilerine bildirdi. Otel görevlileri Bostnik’in banyoda hareketsiz halde buldu.

Otel yetkilileri durumu polise haber verdi, ayrıca 112’yi arayarak olay yerine ambulans çağırdı. Sağlık görevlileri tarafından yapılan inceleme sonucu Bostnik’in hayatını kaybettiği tespit edildi. Ukraynalı pilotun cansız bedeni İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.