İzzet Ulvi Yönter: Biz 'soykırım değil, tehcir yaptık'

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter tv100'de Siyaset Alanı'na konuk oldu. 'Soykırım' ile ilgili olarak "Biz 'soykırım' değil tehcir yaptık" diyen Yönter, MHP lideri Bahçeli'nin s-400'lerin aktivite edilmesi ve f35'ler için ödenen paranın da tahsili gerektiğini ifade ettiğini söyledi.

tv100'de yayınlanan Siyaset Alanı programının konuğu MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter oldu. Yönter, Hande Aydemir'in siyaset gündemindeki önemli sorularını yanıtladı. 

Koronavirüs salgını

Türkiye'nin mücadele ettiği koronavirüs salgınıyla ilgili Yönter, "İnsandan feda, insandan tasarruf eden, insanı kenara iten, insanı yok sayan, bir anlayışla karşı karşıyayız. Türkiye, Türk İslam değerlerinin gereği neyse onu yaptı. İnsanı ön plana çıkardı. Batı ekonomiye yatırım yaptı. Türkiye insana yatırım yaptı. Türkiye bütün imkanlarını seferber etmiş vaziyette ve Covid-19’un etkisini, etki alanını en aza indirmek için hakikaten de üstün bir mücadele sergilemiş durumda" dedi. 

Biden'ın skandal 'soykırım' açıklaması

Biden'ın skandal 'soykırım' açıklamalarına tepki gösteren Yönter, "Biz soykırım yapmadık, tehcir yaptık. Bu esnasında yolda hastalıktan ölenler olabilir, kötü muameleden ölenler olmuştur. Ama bu soykırım değildir. Türkiye'de soykırım yalanına karşı en sert gerçekçi tavrı alan Sayın Genel Başkanınımız ve Cumhur İttifakıdır" açıklamasında bulundu.

Bahçeli'nin S-400 çağrısı

MHP lideri Bahçeli S-400'ler aktive edilsin çağrısıyila ilgili olarak "Genel Başkanımız S-400'ün aktivite edilmesini bu haftaki grup toplantısında talep etti. Aynı zamanda F-35 uçakları ile ilgili ödemiş olduğumuz paranın da kısa sürede tahsilini gerektiğini ifade etti. Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkiler eskisi gibi olmayacak" ifadelerini kullandı.