Jamie Oliver'ın restoran zinciri iflas etti!

Türkiye'deki bir yemek kanalında da programı yıllarca beğeniyle izlenen İngiltere'nin ünlü şefi Jamie Oliver'ın restoran zinciri iflas etti.

Jamie Oliver'ın restoran zinciri iflas etti!

İngiliz şef Jamie Oliver'ın restoran zinciri iflas etti.

Oliver, İtalyan mutfağına ait yemekleri sunduğu restoranlarının iflas koruma başvurusu sürecini yürütmesi için finansal danışmanlık şirketi KPMG'yi görevlendirdi.

İflas koruma başvurusunun, "Jamie’s Italian" adlı İtalyan restoran zincirinin yanı sıra, aynı gruba bağlı "Barbecoa" adlı ızgara et restoranları ve modern İngiliz mutfağı sunan "Fifteen London" adlı restoran için de geçerli olduğu öğrenildi.

Restoranlarda çalışan 1.300 kişi işini kaybetme riskiyle karşı karşıya.

"İflas" ile ilgili açıklama yapan Jamie Oliver, "Bu sonuç beni derinden üzüyor, bu işe on yıla yakın süredir gönül koyan tüm çalışanlara ve tüm tedarikçilere teşekkür etmek isterim. Herkes için zor bir durum olduğunun farkındayım. Ayrıca, on yılı aşkın süredir bizi destekleyen müşterilerimize de teşekkür etmek isterim, sizlere hizmet etmek büyük bir zevkti" dedi.

Jamie Oliver'ın restoran zinciri iflas etti! - Resim : 1

İstanbul'daki şubeyi de kapatmıştı

Jamie Oliver'ın restoran zinciriyle ilgili finansal bozulma yeni bir durum değil.

43 yaşındaki Jamie Oliver'ın, TV programlarındaki popüleritesi arttıktan sonra "Jamie’s Italian" markası ile kurduğu restoran zinciri, İngiltere'de 25 ve yurtdışında 28 şubeye kadar ulaşmıştı.
İngiliz şef, Londra'daki iki önde gelen restoranı için de 2018'in başında iflas koruma başvurusunda bulunmuş sadece bir restoranı kurtarabilmişti. Oliver, daha önce de aralarında İstanbul'daki şubenin de bulunduğu bazı restoranlarını kapatarak, 'toparlanma' çabası içine girmişti.

1997 yılında Londra'da bir kafede çalışırken TV yapımcıları tarafından keşfedilen Oliver, "Çıplak Şef" adlı TV programlarıyla kısa zamanda tüm dünyada tanındı.

2002 yılında Londra'da "Fifteen" adlı restoranını açan İngiliz şef, 2008'de kendi adını verdiği restoran zincirini kurmuştu. 

Oliver, Haziran 2003'te İngiltere Kraliçesi'nin doğum gününde gösterdiği misafirperverlik ve hizmetlerden dolayı İmparatorluğunun şeref üyesi unvanı ile ödüllendirilmişti.

Jamie Oliver, geçen yıl  kendi hesabından 13 milyon sterlin aktarmış, 17 milyon sterlinlik de ek dış finansman bularak restoran zincirini son anda iflastan kurtarmıştı.