Dünyadaki ilk diplomalı ninja!

Japonya'daki Mie Üniversitesi ninja çalışmaları üzerine Genichi Mitsuhashi isimli ilk mezununu verdi.

Japonya’daki Mie Üniversitesi’nden ninjalık konusunda dünyanın ilk ve şimdilik tek lisansüstü diplomasını alan 45 yaşındaki Mitsuhashi, eğitimi boyunca tarihi araştırmalar yapmanın ötesine geçerek kendini tam bir ninja olarak yetiştirdi.

İki yıl eğitimden geçen Genichi Mitsuhashi’nin hocası, “Onun bu işi bu derece sahipleneceğini doğrusu tahmin etmiyordum.” diyerek gerçek bir ninja gibi yaşamayı seçen öğrencisini övdü.

Mitsuhashi, kitaplardan okuduğuna göre ninjaların sabahları tarlada çalışıp öğleden sonraları da dövüş sanatları icra ettiklerini söylüyor.

Aynı yaşam tarzını benimseyen Genichi Mitsuhashi, sınıfta aldığı yoğun ninja eğitiminin yanı sıra ileri düzey hayatta kalma becerilerini geliştirmek için ormanda yaşamış, sebze yetiştirmiş ve dövüş sanatı antremanları yapmış.

AFP’ye konuşan Mitsuhashi, “Bu kombinasyonla gerçek ninja olmayı öğrenebileceğimi düşündüm” diyor.

Kung fu ve Shorinji Kempo adlı Japon savaş sanatını da öğrenen Mitsuhashi, şu an bir yandan ninjalık doktorası yapıyor, diğer yandan da hem kendi dojo’sunda dersler veriyor ve hem de ninjalığı deneyimlemek isteyenlerin kalabileceği bir köy pansiyonu işletiyor.

Mitsuhashi’nin mezun olduğu Mie Üniversitesi, 2017 yılında dünyanın ilk ninja araştırmaları merkezini kurup ondan bir yıl sonra da lisanüstü programa öğrenci kabulüne başladı.

Okulun bulunduğu İga şehri, Tokyo’nun 350 kilometre güneybatısında dağ ve ormanlarla çevrili bir bölgede ve tarihte ninjaların anayurdu olarak kabul ediliyor.