Japonya'dan sonra bir deprem ülkesi daha harekete geçti! Ekiplerini Türkiye'ye gönderiyorlar

Türkiye’de deprem bölgelerinde süren arama kurtarma çalışmalarına dünyanın dört bir yanından ekipler dahil oluyor. En son Japon ekibin İstanbul’a inmesinin ardından Çin’den sivil bir kurtarma ekibinin arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bugün yola çıktığı bildirildi.

Japonya'dan sonra bir deprem ülkesi daha harekete geçti! Ekiplerini Türkiye'ye gönderiyorlar

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7’lik depremin ardından dünyanın dört bir yanından ekipler arama kurtarma çalışmalarına katılmak için Türkiye’ye geliyor. En son Japon ekibin İstanbul’a ulaşmasının ardından Çin’den sivil bir kurtarma ekibi Türkiye'ye doğru yola çıktı.

Japonya'dan sonra bir deprem ülkesi daha harekete geçti! Ekiplerini Türkiye'ye gönderiyorlar - Resim : 1

 Ramunion Kurtarma Ekibi’nden yapılan açıklamada, Çinli makamların ve Türkiye’nin Şanghay Başkonsolosluğu’nun onayının alınmasının ardından Çin’den ilk kurtarma ekibinin sabah Hangzhou kentinden yola çıktığı kaydedildi. Uluslararası kurtarma faaliyetleri konusunda zengin deneyime sahip 8 uzmandan oluşan ekibin gelişmiş radar donanımları, kurtarma ekipmanı ve bir arama kurtarma köpeği taşıdığı aktarıldı.

ÇARŞAMBA GÜNÜ AFET BÖLGESİNDE OLMALARI BEKLENİYOR

Çinli kurtarma ekibinin çarşamba günü afet bölgesine ulaşması bekleniyor. 2008 yılında kurulan Ramunion Kurtarma Ekibi şu ana dek 287 uluslararası ve yerel kurtarma görevi üstlenirken, 7 bin 888 kişi kurtarıldı.