John McAfee'ye göre Bitcoin'in hiçbir değeri yok

John McAfee sosyal medya hesabından bir gönderi paylaştı ve Bitcoin’in hiçbir değerinin olmadığını söyledi.

John McAfee'ye göre Bitcoin'in hiçbir değeri yok

Teknoloji dünyasının en ünlü isimlerinden biri olan John McAfee Bitcoin ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Bundan birkaç yıl öncesine kadar sıkı bir Bitcoin destekçisi gibi gözüken McAfee son zamanlarda Bitcoin karşıtı söylemlerde bulunuyor. Kendisinin bugün yaptığı yorum da bu şekildeydi.

John McAfee bundan neredeyse tam üç yıl önce, 17 Temmuz 2017 tarihinde Bitcoin ile ilgili iddialı bir açıklama. yaptı. McAfee Bitcoin’in henüz 20 bin dolara bile çıkmadığı dönemlerde Bitcoin fiyatıyla ilgili uçuk bir tahminde bulundu ve 500 bin dolara işaret etti. McAfee hatta BTC’nin 3 yıl içerisinde 500 bin dolar olmaması halinde “kendi penisini yiyeceğini” söyledi.

McAfee bu yorumu yaptıktan hemen hemen bir yıl sonra daha da iddialı bir yorum yaptı ve BTC’nin 500 bin dolara çıkmakla kalmayıp 1 milyon dolara doğru da ilerleyebileceğini söyledi. Fakat McAfee son zamanlarda yaptığı bu açıklamaları güncellemeye başladı. Kendisi bugünkü yorumunda da bu 1 milyon dolarlık tahminiyle ilgili konuştu ve aslında Bitcoin’in “1 milyon dolar olabileceğine asla inanmadığını” söyledi. McAfee bunun üstüne bir de Bitcoin’in hiçbir değerinin olmadığını vurguladı.