Justin Bieber lyme hastalığıyla mücadele ettiğini açıkladı!

Ünlü şarkıcı Justin Bieber, "uyuşturucu kullanıyor" iddiaları üzerine bir açıklama yaparak lyme hastalığıyla mücadele ettiğini duyurdu.

Justin Bieber lyme hastalığıyla mücadele ettiğini açıkladı!

25 yaşındaki Grammy ödüllü şarkıcı iddialara üzerine ilk kez konuştu.

Genel kene ısırığıyla bulaşan ve grip benzeri bir hastalık olan Lyme hastalığıyla mücadele ettiğini açıklayan Bieber, hastalığın eklem ağrıları ve nörolojik sorunlara yol açtığını söyledi.

Hastalığının amansız olduğunu ve son birkaç yılını bununla mücadele ederek geçirdiğini söyleyen Biber, "Tedavi görüyorum ve her zamankinden daha iyi olarak aranıza döneceğim" dedi.

"Herkes benim menth kullandığımı söylüyor. Lyme hastalığı teşhisi konulduğunu anlayamadılar bile. Bu hastalığın yanı sıra cildimi, beyin fonksiyonlarımı, enerjimi, tüm sağlığımı etkileyen kronik beze humması da var bende" diye konuştu.

Bieber yakında hastalığıyla mücadelesini YouTube hesabından anlatacağını da duyurdu.

Lyme hastalığı nedir, nasıl tedavi edilir?

Lyme hastalığı borrelia burgdorferi olan bilinen spiroket'in olgunlaşmamış kenelerin ısırığıyla bulaşmasıyla oluşuyor. Ateş, baş ağırısı, yorgunluk ve deri döküntülerine neden olan Lyme hastalığı, kişiden kişiye bulaşmıyor.

Kenenin ısırmasının ardından 3 ila 30 gün içinde h astada yorgunluk, titreme, ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrıları ile lenf bezlerinde şişme belirtileri görülmeye başlıyor.

Daha sonra boğa gözü görünümünde kırmızı bir döküntü görülüyor ve bu kenenin ısırdığı yerde oluşuyor. Hasta bu aşamadayken tedavi edilmezse enfeksiyon vücuda yayılmaya başlıyor.

Erken tespiti halinde doktor kontrolünde antibiyotik ile detavi edilebiline hastalık özellikle Asya, Avrupa'nın doğusu, batısı, ortası ve ABD'deki ormanlık bölgelerdeki kenelerden gelişebiliyor. Bu yüzden bu bölgelerde kamp ya da dağcılık yapanların dikkatli olması gerekiyor. Yüksek ot ve yapraklardan, çalılık ve ormanlık alanlardan kaçınmak gerekiyor. Bu gibi yerlerde yol merkezlerinden yürünmesi tavsiye ediliyor.