Kabil'de ne oluyor? Kaos ve şiddet arttı!

Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın dışındaki kalabalık, Taliban yönetiminin her geçen gün artmasıyla büyümeye devam ediyor.

Kabil'de ne oluyor? Kaos ve şiddet arttı!

Taliban'ın 15 Ağustos'ta şehri ilk kez ele geçirmesinden bu yana, başlangıçta döner kavşağın dışında ana girişe giden birkaç yüz aile , şimdi harap bir benzin istasyonu, toprak tarlalar etrafında çömelmiş binlerce çaresiz erkek, kadın ve çocuğa dönüştü.

Havaalanının kuzey kapısına giden yolun kontrolü, esas olarak yollarda devriye gezen Taliban, CIA destekli Afgan istihbarat güçlerinin kalan son üyeleri ve devasa kapıyı koruyan yabancı birlikler arasında bölünmüş durumda.

Afgan güçlerine veya Taliban'a yöneltilen soruların çoğu cevaplarla değil, sert kuvvetlerle karşılanıyor.

Al Jazeera'nın haberine göre, Taliban'ın insanların havaalanına ulaşmasını engellediği ve havaya ateş açtığı ve insanları havaalanının dışında kuyruk oluşturmaya zorlamak için cop kullandığı bildirildi.

Kamufle edilmiş üniformalar içinde Afgan güçlerine yaklaşan kadın ve erkekler de şiddetle geri püskürtülüyor. Bazıları silahlarını havaya kaldırır ve kalabalığı dağıtmak için arka arkaya havadan ateş etmeye başlar. Bu güçlerin hâlâ ABD'nin kontrolü altında olduğu söyleniyor.

Basına konuşan halk, sürekli olarak bir yerden başka bir yere götürüldüklerini, ancak yaz güneşinde ileri geri giderken fiziksel şiddet ve havadan silah sesleri ile karşılaştıklarını söyledi.