Kabine yarın son kez toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın saat 15.30'da toplanacak. Yeni kabine öncesi mevcut bakanlar son kez toplantıya katılacak.

Kabine yarın son kez toplanıyor

Türkiye, 28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimimin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden cumhurbaşkanı olarak seçti. Seçim sürecinin tamamlanmasının ardından gözler yeni Cumhurbaşkanlığı kabinesinde kimlerin görev alacağına çevrildi. Bu konu gündemin en sıcak maddesi olarak yerinin korurken mevcut kabine son kez toplanacak.

VEDA NİTELİĞİNDE OLACAK

Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Saat 15.30’da başlayacak olan toplantının kabine üyelerine veda niteliğinde gerçekleştirileceği belirtiliyor.

AK PARTİ’DEN KABİNE AÇIKLAMASI

Öte yandan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yeni kabine hakkında şunları söyledi:
"Yüksek Seçim Kurulu (YSK) milletvekili seçiminin kesin sonuçlarını açıkladı. Fakat Cumhurbaşkanı Seçimi'nin kesin sonuçlarını açıklamadı. YSK'nin açıklamasını beklememiz gerekiyor. YSK o açıklamayı yaptıktan sonra yemin töreni ve kabine takvimi başlayacak. Bahsettiğiniz yemin töreninin yapıldığı akşam muhtemelen hem kabine açıklanmış olacak hem de bu bahsettiğiniz tören yapılacak. Tabii pek çok devlet başkanı gelmek istiyor ama şimdi daha net bir liste de yok, süreç devam ediyor. Tebrikat ile ilgili süreç devam ettiği için biraz da o tebrikat sırasında iradelerini beyan ediyorlar. Ama geniş bir katılımla da o törenin gerçekleşeceğini değerlendiriyoruz."