İngiltere'de polis kılığına girip fidye için kaçırdıkları adama işkence ettiler

Kendilerini polis olarak tanıtan 3 kişi, genç bir adamı 200 bin sterlin fidye için kaçırdı. 18 saat fidyecilerin elinde kalan şahıs çeşitli işkencelere maruz kaldı.

İngiltere'de polis kılığına girip fidye için kaçırdıkları adama işkence ettiler

İngiltere'nin Liverpool kentinde David Kelly, Liam Field ve 17 yaşındaki John Hayter, kendilerini polis olarak tanıtıp ailesinin evinden bir adamı alarak kaçırdı. 18 saat boyunca dövdükleri adamı aynı zamanda bıçaklayan fidyeciler çaresiz adamın çığlıklarını ailesine dinletti.

Akıl almaz işkencelerin uygulandığı adam ütüyle yakıldı, üzerine kaynar su döküldü ve pala ile saldırıya uğradı. Üniformalı polis görünümüne bürünen çete üyeleri çadıkları bir Audi A3 marka araç ile adamı kaçırdı. İlk başta gerçekten tutuklandığını düşünen adam çete üyelerinin, Biz polis değiliz, uzun bir gece olacak" sözlerinden sonra gerçeği anlayabildi.

Çete üyeleri kaçırdıkları adamı önce Whiston'daki bir ağaçlık alanda, sonra da Huyton'daki bir evde tuttu.

Operasyonla kurtarıldı

Polis, aile ile fidye pazarlığı yapan çete üyelerinin yerini telefon dinlemesi ve sokak kameraları tarafından tespit etti. Ardından rehin tutulduğu eve operasyon düzenleyen özel harekat polisleri çete üyelerini gözaltına aldı. Bitkin bir halde bulunan adam ilk yardım ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Öldürülürsem daha kolay olacak

Yaşadıklarının ardından mahkemeye çıkan şahıs, olay esnasında öldürülmesinin her şeye çözüm olacağına inandığını düşündüğünü belirterek, "Yaşadıklarımı hala atlatamadım ve tünelin sonunda ışık görmüyorum. Hayatımın bundan sonra normal olabileceğini düşünmüyorum. Geceleri dışarı çıktığımda kaçırılacağımı düşünüyorum, evliliğim kırılma noktasında, ailemi güvende tutamıyorum. Daha iyisini yapabileceğimi düşünmüyorum. Bana ve aileme verdikleri zararlar çok büyük. Hayatım boyunca bunlarla yaşamak zorunda kalacağım" dedi.

Hakimden emsal karar

Yargıç Gary Woodall, sanıklarının aldıkları cezaları açıklarken kişinin hürriyetinden mahrum bırakılmasından ziyade gördüğü işkencenin altını çizerek, "Kurban artık rahatlıkla nefes dahi alamıyor. Yaraları oldukça ciddi boyutlarda. Çocuklar kabus görüyor ve aile perişan oldu" dedi.

Yargıç Woodall, sanıkları toplamda 38 yıl hapis cezasına mahkum etti.