İnsan sıcaklığı veriyor! Reborn bebekler görenleri şaşırtıyor

Yurt dışındaki heykeltıraşlar tarafından yapılan her bir parçası, iyi bir ustanın ellerinde sanat eserine dönüşen reborn bebekler, olabildiğince gerçekliğe sahip görünümleriyle ilgi çekiyor.

Dünyada öncelikle koleksiyoncuların ilgi alanında olan bu bebekler aynı zamanda dizi, film ve reklam çekimlerinde, alzaymırlı hastaların kendilerini daha iyi hissetmeleri amacıyla, bebeğini kaybeden ya da bebeği olmayan kimi anne ve anne adayları tarafından kullanılıyor.

Bebek sanatıyla ilgilenen sanatçılar arasında tüm dünyada yapımı yaygınlaşmaya başlayan reborn bebekler, Türkiye'de de büyük ilgi görüyor.

 Bu sanat alanıyla ilgili, Türkiye'nin ilk reborn stüdyosu olan Kadıköy'deki Nara Fine Arts Studio'da eğitim veriliyor.

Kursiyerler, 6 gün süren yoğun eğitim kapsamında demonte haldeki bebekleri önce boyamayı, ardından fırınlamayı, sonrasında hatlarını çizmeyi, saçlarını ve kaşlarını oluşturmayı öğreniyor.

Eğitim sonunda herkesin el becerisi ve tasarımına göre birbirinden farklı yenidoğan görünümlü bebekler ortaya çıkıyor.

Bu oyuncak bebeklerin en önemli özelliği insan ısısının bebeğe, bebeğin ısısının insana geçiyor olması. Bu özelliği ile de reborn bebeklerin gerçeklik hissi daha da artıyor.

Usta bir sanatçının elinden çıkan reborn bebekler, yüksek fiyatlı bir sanat eserine dönüşüyor. Fiyatları 2 bin liradan 10 bin dolara kadar çıkabilen bebeklerin sanatçıları, bu bebekleri çocukların oynayacağı bir oyuncak olarak kabul etmiyor.