Kadınların gözdesi yeni nesil cilt bakımı

Artık buhar banyosu ile cildi güzelleştirme dönemi tarih oldu. Günümüzde yeni nesil cilt bakımı tercih ediliyor. Güzelliğine düşkün kadınlar donuklaşmış ve esnekliğini yitirmiş ciltlerinden kurtulmak için Hydrafacial yöntemini kullanıyor.

Kadınların gözdesi yeni nesil cilt bakımı

Doktor Sevgi Ekiyor, günlük bakımların yeterli olmadığı durumlarda yeni nesil cilt bakımının kadınların imdadına yetiştiğini söylüyor.  

Yeni cilt bakım uygulamaları hakkında bilgi veren Doktor Sevgi Ekiyor, artık buhar banyosunun geride kaldığını günümüzde daha çok soğutmadan faydalanarak cilt bakımı yaptıklarını ve bunun takibinde hastalarına en az 2-3 hafta boyunca sıcak buhar, sauna ve hamamdan uzak durmalarını tavsiye ettiklerini anlattı. 

Doktor Sevgi Ekiyor,  sıcak su baharının birçok cilt hastalığında sakıncalı olduğunu, rosecea gibi yoğun kılcal damarın çok geliştiği durumlarda ve kuru cilde sahip hastalara özellikle buhardan uzak durmalarını önerdiklerini söyledi. 

Hydrafacial ile hem cildi temizlemek hem gençleştirmek mümkün

Hydrafacial  ile hem cilt temizliği hem de gençleştirme yapılabildiğini söyleyen Doktor Sevgi Ekiyor, "Basınçla püskürtülen vakumlu bir başlıkla ölü dokular aspire edilerek temizlenirken, aynı başlıkla cilde antioksidanlar, peptidler ve hyaluronik asit pompalanarak cilt yenilenir. Cilde detoksifikasyon, rejüvenasyon ve koruma kazandırır” dedi.

Dört aşamalı komple bakım

Dört aşamalı "vortex- fusion" teknolojisi ile yapılan cilt bakım yöntemi ile ilgili  bilgi veren Doktor Sevgi Ekiyor,  bakımın sonrasında cilt yapısına göre kırmızı ya da mavi LED  tedavisi ile işlemi tamamladıklarını anlattı. Hydrafacial, cilde uygulanan serumlarla cildi aynı anda hem temizlemeye hem de nem kazandırmaya imkan veriyor. En büyük artılarından biri ise günlük cilt bakımlarından daha yüksek oranlarda serumlar emilimi sağlayabilmesi.

Devamında akne tedavisi eklenebiliyor

Hydrafacial ile gerekli görülen hallerde elmas başlık ile peeling seçeneğinin ve akneli ciltlerde mavi, kollajen eksikliği görülen hastalarda ise kırmızı ışık uygulamaları ile tedaviye geçilebiliyor.  En hassas ciltlerde kadara tüm cilt tipleri için güvenle uygulanabiliyor. Cihazın solüsyonların hastanın tedavi planlamasına göre değiştirilebilinmektedir.  Uygulama kolaylığı da gösteren Hydrafacial,  2 saatlik bir cilt bakımını 20-25 dakikaya indiriyor. 

Hydrafacial, tıkalı ve genişlemiş gözenekler, siyah noktalar, kuru nemsiz cilde nem kazandırmak, Güneş hasarı, ince çizgiler, renk düzensizlikleri ve akne sorunu olan ciltlerde maksimum sonuç veriyor. 

Hydradermabrazyon yöntemi ile cilt temizleme, soyma, yenileme, nemlendirme, antioksidan koruma, akne tedavisi işlemlerinin kombine  ediliyor.  Daha aydınlık, güzel ve genç bir cilde kavuşmak isteyen kadınların tercihleri arasına giriyor. 

Doktor Sevgi Ekiyor, Hydra Facıal aşamalarını ise şöyle aktardı;

“TEMİZLEME: Cilt vakumlanarak derinlemesine temizlenir.

HYDRAPEELİNG : Peeling işlemi normal prosedürde vakum ve sıvı kullanılarak yapılır. Leke, akne izi ve kalın-gözenekli ciltlerde, tahrişe yol açmadan, elmas başlıklar kullanılarak cildin üst tabaklarının mikrodermabrazyonu sağlanır.

SERUM İNFÜZYONU: Cilt problemine göre sivilcelere, lekelere yada kırışıklıklara uygun serumlar uygulanır. İnce kırışıklıklar ve kuru cilt için hyaluronik asit içeren siyah ve beyaz noktalar (açık-kapalı komedonlar), aşırı yağ ve genişlemiş gözenekler bulunan T bölgesi için yağ dengeleyici serum uygulaması yapılır.

NEMLENDİRME : Özel spiral dizaynı sayesinde nemlendirici solüsyonlar, antioksidanlar, hyaluronik asit ve peptidler cilde uygulanır.

LED TERAPİ:Sivilceler için mavi; ince kırışıklıklar için kırmızı led tedavisi yapılır. Mavi ışık akneyi oluşturan bakterileri yok ederek porları temizler. Kırmızı ışık elastin-kollajen lifleri uyararak yenilerini sentezletir ve cildi sıkılaştırır. Bakımdan hemen sonra ince kırışıklıklar kaybolur.”