İşte adet sancısına son verecek çözüm!

Kadınların her ay baş etmekte zorlandığı regl kanaması olarak da bilinen adet sürecini daha rahat daha sancısınız geçirmenin yolları...

İşte adet sancısına son verecek çözüm!

Adet kanaması olarak da bilinen regl, aylık döngüler hâlinde gerçekleşen vajinal kanamadır. Kadın üreme hücresi olan yumurtanın, yumurtalık rezervinde olgunlaşmasıyla birlikte rahmin iç dokusu da kalınlaşmaya başlar. Döllenmenin olmaması durumunda kalınlaşan doku, dökülür ve bir miktar kanla birlikte vajinal yoldan vücut dışına atılır.

Bu dönem bazı kadınlar için daha ağrılı ve sancılı ya da yoğun kanamalı geçebilmektedir. Bu nedenle "Regl ağrısına ne iyi gelir?" sorusu sık sık merak edilir.

Adet döneminde hızlı bir şekilde süreci atlatmak isteyenler öncelikle bol su içerek bu süreçte hem vücudun dinç kalmasını sağlayabilirler. Hızlanan kan akışı aynı zamanda vücudun bu şekilde temizlenmesine yardımcı olur.

Uzmanlara göre kadınların yaklaşık olarak %75'inde ise regl döneminin hemen öncesine hormonal değişimlere bağlı olarak regl sancısı görür.

Reglinizde adet sancısından kurtulmanız için ne yapmanız gerekir?

Öncelikle ılık suyla banya yapmak vücudunu hafifletecektir, geveşeyn vücutla birlikte hem kan akışı hızlanacak hem de sancılar rahatlayacaktır. Düzenli uygu ve doğru beslenme de regl sürecinde oldukça önem teşkil etmektedir.

Sancının arttığı anlarda sıcak su torbası ile destek sağlanabilir. Aynı zamanda uzmanlar egzergisz yapmanın vücudu bu süreçte gevşettiğini ve esneterek sancıları azalttığını ileri sürmektedir.