'Kafa keseceğim' demişti, sınır dışı edilecek

Yerel bir kanalın röportaj yaptığı Suriye Uyruklu A.A.F’nin tepki toplayan “Kafa Keseceğim” sözlerinin cezası belli oldu. Sınır dışı edilecek.

'Kafa keseceğim' demişti, sınır dışı edilecek

Bursa’da Suriye uyruklu A.A.F’nin yerel bir tv kanalında ropörtajı sırasında “Kafa keseceğim” sözleri sosyal medyada yayılmış ve tepki toplamıştı. Tepkilerin artması üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek Terörle mücadele şube ekiplerince A.A.F gözaltına alındı.

“Suçsuzum”

Savcılıktaki sorgusunda sözlerinin çarpıtıldığı ve suçsuz olduğunu söyleyen A.A.F, “''Arkadaşlarımla sokakta gezerken, adamla kadın kavga ediyordu. Adamın, kadına vurduğu gördüm. Yanlarına giderek, kavgayı ayırdım. Daha sonra o adamla ben kavga etmeye başladım. Çevredekiler kavgayı ayırdı. O sırada elinde kamera ve mikrofon olan kişiler geldi. Ne olduğunu sordu. Ben de 'Kadına vuruyor. O adamın kafasını keserim' dedim. Kadına vuran adam için o cümleyi söyledim. Benim sözlerim çarptırıldı. Suçsuzum'' dediği öğrenildi

Sınır dışı edilecek

Evinde yeniden gözaltına alınan A.A.F’nin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Göç İdaresi'nce Türkiye'den sınır dışı edilmesine karar verildi. A.A.F., Bursa İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.