Çaldıkları şoke etti! Camiye girip sarık, cübbe ve seccadeleri götürdü

İstanbul Kağıthane'de bir camiye giren şahıs, odada bulunan sarık, cübbeleri ve seccadeleri alıp götürdü. Akli dengesinin yerinde olmadığı öğrenilen şahıs önce güvenlik kamerasına sonra da polis ekiplerine yakalandı.

Sultanselim Mahallesi Halilrahman Camii'ne giren şahıs, elini kolunu sallaya sallaya caminin içinde dolaşmaya başladı. Ardından bir odaya dalan şahıs içerideki çok sayıda sarık ve cübbeyi yüklenerek çıktı. Cami görevlisi Sıddık Çığrıkcı, bazı cübbe, sarık ve seccadelerin çalındığını fark edince güvenlik kameralarına baktı ve gerçek ortaya çıktı.

Görevlinin başvurusu üzerine güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, cübbeleri alıp götüren şahsın kimliğini tespit etti. Cübbe ve sarıkları alan kişi Ş.Ç., ringe çıkan Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri tarafından Seyrantepe Mahallesi İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde yakalandı.

Şahıs farklı camilerden de aldığı cübbe, sarık ve seccadeleri yıkamak için aldığını iddia ederken, annesi ise ifadesinde Ş.Ç.'nin akli dengesinin yerinde olmadığını söyledi. Gözaltına alınan şahıs adli mercilere sevk edilirken, çalınan 9 sarık, 7 cübbe, 25 seccadenin polis ekiplerine teslim edildiği öğrenildi.