Alzheimer'la boğuşuyordu! Güzel oyuncudan kahreden haber! Ölüm haberini Bakanlık duyurdu

Çağrı ve Zorba gibi filmlerle rol alan dünyaca ünlü oyuncu Irene Papas hayatını kaybetti. Güzel oyuncunun ölüm haberi sevenlerini yasa boğdu.

Alzheimer'la boğuşuyordu! Güzel oyuncudan kahreden haber! Ölüm haberini Bakanlık duyurdu

Anthony Quinn ile birlikte rol aldığı "Zorba the Greek" ve "Çağrı" gibi yapımlarla Türkiye'de ve dünyada tanınan ünlü oyuncudan kötü haber geldi. Yunan oyuncu Irene Papas, 96 yaşında hayata gözlerini yumdu. Son zamanlarda Alzheimer hastalığıyla mücadele eden ünlü oyuncunun ölüm haberini Yunanistan Kültür Bakanlığı duyurdu.

Bakanlık açıkladı

Kültür Bakanı Lina Mendoni yaptığı açıklamada, "Görkemli, heybetli, dinamik Irene Papas, Yunan güzelliğinin sinema ekranlarında ve sahnede vücut bulmuş haliydi, Yunanlılık saçan uluslararası bir yıldızdı. Yeteneğinin gücü ve kişiliğinin cazibesiyle sinema ve tiyatro dünyasını fethetti." dedi.

Alzheimer'la boğuşuyordu! Güzel oyuncudan kahreden haber! Ölüm haberini Bakanlık duyurdu - Resim : 1Alzheimer'la boğuşuyordu! Güzel oyuncudan kahreden haber! Ölüm haberini Bakanlık duyurdu - Resim : 2Alzheimer'la boğuşuyordu! Güzel oyuncudan kahreden haber! Ölüm haberini Bakanlık duyurdu - Resim : 3