Kalıcı oje, kalıcı makyaj yaptıranlar dikkat! Güzel görünmek isterken sonuç korkunç olabilir!

Son dönemde oldukça talep gören güzellik işlemlerinin kanserojen etkileri olabileceğine ilişkin açıklamalarda bulunan doktorlar, bu işlemleri yaptıranlara önemli uyarılarda bulundu.

Kalıcı oje, kalıcı makyaj yaptıranlar dikkat! Güzel görünmek isterken sonuç korkunç olabilir!

Güzellik amacıyla yaptırılan pek çok işlem görünüm olarak kusursuz ve hoş bir görüntü sağlasa da her zaman sağlıklı olmayabiliyor. Özellikle vücudu saran deriye yapılan işlemler, bazen beklenmedik hastalıklara yol açabiliyor. Doktorlar bu tarz işlem yaptıranlara önemli uyarılarda bulundu. Özellikle kalıcı makyaj, kalıcı oje ve solaryum işlemlerinin cilt sağlığının bozulmasına sebep olabileceği söylendi. 

Kalıcı oje, kalıcı makyaj yaptıranlar dikkat! Güzel görünmek isterken sonuç korkunç olabilir! - Resim : 1

ULTRAVİYOLE IŞINLARI HÜCRE YAPISINI BOZUYOR

Pek çok kadın tarafından tercih edilen solaryum üzerinde yapılan çalışmada, solaryumun risklerinden bahseden bilim insanları son yılların popüler uygulaması olan kalıcı ojelere karşı da özellikle kadınları uyardı. Kalıcı ojeleri kurutmak amacıyla kullanılan cihazların ultraviyole ışınlarının zararlı olabileceği, uzmanlar tarafından açıklanıyor. 

Kalıcı oje, kalıcı makyaj yaptıranlar dikkat! Güzel görünmek isterken sonuç korkunç olabilir! - Resim : 2

TÜRKİYE'DE İLGİ BÜYÜK

Nature Communications dergisinde 17 Ocak'ta yayımlanan bir makalede de laboratuvar ortamında, insan ve fare hücre kültürü ultraviyole ışınlara maruz bırakıldı. Hücrelerin etkilendiği, mutasyon oluştuğu ve yapılarının bozulduğuna ilişkin çalışma sonuçlarına ulaşıldı. Bu bozulmaların sonuçlarının çok ciddi olabileceğinin altını çizen doktorlar, cilt kanseri riskinin katlandığını söyledi. Bu tarz işlemlere, Avrupa'da bu kadar çok fazla olmasa da ABD, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Türkiye gibi ülkelerde işlemlere oldukça büyük bir ilgi var.

Kalıcı oje, kalıcı makyaj yaptıranlar dikkat! Güzel görünmek isterken sonuç korkunç olabilir! - Resim : 3

GÜZELLİK SALONLARI HER YERDE

Hatta Türkiye'de hemen her köşe başında kalıcı oje yaptırılan "nail art" stüdyoları, kalıcı kaş ya da dudak renklendirme işlemleri yapan ya da solaryum cihazları barındıran güzellik merkezi veya çeşitli salonlar görmek mümkün. Bazı semtlerde sayı katlanıyor.

Kaynak: Independent Türkçe