Kamu personeli olmak isteyenler dikkat! Sevindirici haber DSİ'den geldi

Devlet Su İşleri personel alacğaını ve eleman alımında KPSS şartı aramadığını açıkladı. İşte DSİ'nin personel alımında aradığı şartlar ve başvuru detayları...

Kamu personeli olmak isteyenler dikkat! Sevindirici haber DSİ'den geldi

Uzun süredir beklenen kamu personeli istihdam bildirisinde alımların KPSS şartsız olduğu belirtilirken başvuracak personelin en az ilkokul en fazla ise lise mezunlarının başvurabileceği belirtildi. İŞKUR üzerinden yapılacak olan personel alımında adayların 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış olmaları gerektiği ifade edildi. 

Noter huzurunda kura çekilerek yapılacak personel alımında adayların sözlü sınava gireceği belirtildi. Ek olarak sadece “Eski hükümlü” ya da Terörle Mücadelede yararlanan vatandaşların başvuracağı açıklandı.

Başvurular nereden yapılacak?

Başvurmak isteyen adaylar başvurularını online olarak İŞKUR üzerinden ilan numaralarını girerek yapabileceklerdir.

Başvuru şartları nelerdir?

1) 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.

2) 18 yaşını tamamlamış olmak.

3) Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

4) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak.

5) Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında sürekli işçi kadrosunda hâlihazırda görev yapanlar ilan edilen kadrolara müracaat yapmayacaklardır. Yapmaları halinde atamaları yapılmayacaktır.

6) 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu ve ilgili mevzuatı uyarınca yapılan arşiv araştırması sonucuna göre atamaya engel hali bulunmamak.

7) İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

8) Görevini devamlı yapmasına engel teşkil edecek sağlık problemi bulunmamak.

9) Her aday, Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) yayımlanan listede bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

10) Başvurularda, kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacaktır.

11) 35 yaşını doldurmamış olmak (4.11.2004 – 31.10.1987 tarihleri arasında doğan kişiler başvurabilir)

12) En az ilkokul mezunu en fazla lise mezunu olmak