Yeni doğan bebeği diri diri gömdüler!

İnsanın kanını donduran saniye saniye kaydedildi. Toprağı kazdı, kutuyu çıkardı ve açtı... İçinden yeni doğmuş bebek çıktı. O an nefes dahi almıyordu, orada bulunan doktor hemen müdahale etti.

Doğu Çin'in Shandong Eyaleti'ndeki Laiwu kentinde meydana gelen akıllara durgunluk verdi. Minik bebek sarılık ve bir takım rahatsızlıkla doğmuştu. Aynı zamanda anemisi olan bebek sadece 1,5 kilo ağırlığında dünyaya gelmişti. Ailesi yaşayabileceğini düşünmüyordu.

Ailenin iddiasına göre bebek nefes almayı bıraktı. Aile yasal işlemlerle ilgilenmemek için bir karton kutunun içine koyduğu cansız bedenini ormanlık arazide gömdü. Bebeğin dedesi ve ailesi sorgu sırasında yaptıklarını itiraf etti.

Mantar toplayan işçiler buldu

Minik bebek gömüldükten sonra aile oradan ayrıldı. Bir süre sonra civarda mantar toplayan işçiler garip bir ses duymaya başlayınca etrafı aramaya başladılar. Sesin geldiği yerdeki gevşek toprağı elleriyle kazan bir adam toprağın altından bir kutu çıkarıyor.

Kutuyu açtıklarında ise içinde hareket etmeyen ancak nefes alan bir bebek olduğunu fark ettiler. Bebeği kısa süre içerisinde yerel bir doktora götüren işçiler bebeğin hayata tutunmasını sağladı. Bebeğin şu anda yaklaşık 4 kilo olduğunu açıklayan yetkililer, sağlığının her geçen gün daha iyiye gittiğini ifade etti.

Bebeğin dedesi olan ve adı Liu olarak açıklanan kişi, çocuğun hasta olarak doğduğunu ve iki gün önce öldüğünü söyledi. Beslenemedi, öldükten sonra gömdük. Yaşadığını bilmiyorduk, öğrendiğimizde biz de şoke olduk. Şu an hem hüzünlü hem de sevinçliyiz" dedi.

Dedesi, bebeğin bir de ikizi ve kendisinin durumunun iyi olduğunu söyledi. Polis, aile ile ilgili soruşturmasını sürdürüyor.