Kanada bazı kripto paralara kısıtlama getirdi? Bu kısıtlama coin piyasasını nasıl etkileyecek?

Birçok ülke kripto paralarla ilgili yeni yaptırımlar uyguluyor. Ülkeler ya kripto paraların kullanımı yasaklıyor ya da kripto paraları düzenlemek için çalışmalar yapıyor. Konuya ilişkin bir çalışmada Kanada’dan geldi. Kanada bazı kripto paralara kısıtlama getirdi? Bu kısıtlama coin piyasasını nasıl etkileyecek?

Kanada bazı kripto paralara kısıtlama getirdi? Bu kısıtlama coin piyasasını nasıl etkileyecek?

Kanada, bir yılda alınabilecek maksimum kripto para miktarı için 30.000 dolar limit belirledi. Ancak Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash bu düzenlemeden muaf tutuldu. İşte detaylar...

Kanada bazı kripto paralara kısıtlama getirdi? Bu kısıtlama coin piyasasını nasıl etkileyecek? - Resim : 1Kanada merkezli kripto para borsaları Bitbuy ve Newton, kullanıcıları korumak amacıyla Ontario merkezli kullanıcılar için yıllık kripto satın alma limitini 30.000 dolar olarak belirledi. Ancak Bitcoin (BTC) olmak üzere, Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) bu yeni düzenlemeden muaf tutuldu. Sonuç olarak, söz konusu karar, dört kripto para için yıllık alım limiti uygulanmayacak.

Kanada bazı kripto paralara kısıtlama getirdi? Bu kısıtlama coin piyasasını nasıl etkileyecek? - Resim : 2Toronto merkezli kripto para borsası Newton, konuya ilişkin yaptığı açıklamada yapılan değişikliklerin kripto yatırımcılarını korumak ve yatırımcıların kripto varlıklarına yatırım yapmanın risklerinden haberdar olmalarını sağlamak için olduğunu belirtti.

Kripto para takipçilerinin hatırlayacağı gibi geçenlerde Kanada’nın düzenleyici kurumu Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu (OSC) ve Crypto.com bir ön kayıt anlaşması imzalamıştı.