ABD'li bağış platformundan tartışma yaratan karar! Elon Musk tepki gösterdi

ABD'li kitle fonlama platformu Kanadalı kamyon ve TIR sürücülerinin koronavirüs aşı zorunluluğu protestoları için toplanan paranın bağışçılara iade edileceğini duyurdu. Başta Elon Musk olmak üzere sivil toplum örgütleri bağış platformunun bu kararını eleştirdi. İşte detaylar...

ABD'li bağış platformundan tartışma yaratan karar! Elon Musk tepki gösterdi

Kanadalı kamyon ve TIR sürücülerinin geçen hafta koronavirüs aşı zorunluluğu protestoları için ABD'li kitle fonlama platformu GoFundMe'de toplanan paraların bağışçılara iade edileceği açıklamasına tepkiler gecikmedi. 

Başka bir çevrimiçi bağış toplama platformu olan GiveSendGo, GoFundMe'nin geri çekilmesinden kısa bir süre sonra konvoy için bağış kabul edeceğini açıkladı.  

Ne olmuştu?

GoFundMe'den yapılan açıklamada “GoFundMe, barışçıl protestoları destekliyor ve Özgürlük Konvoyu 2022 bağış toplama etkinliğinin ilk oluşturulduğunda amacının bu olduğuna inanıyoruz. Artık, daha önce barışçıl olan gösterinin, polisin şiddet ve diğer yasadışı faaliyetlerle ilgili raporlarıyla işgal haline geldiğine dair güvenlik güçlerinden kanıtlarımız var” ifadelerini kullanıldı.

Elon Musk da destek verdi

Tesla CEO’su Elon Musk sosyal medya hesabı üzerinden aşı karşıtlarına destek verdi. Elon Musk, bağış platformunun bu kararını eleştirmek için aynı platformun 2020'de başka bir protesto için yaptığı bağış kampanyasını örnek göstererek “Çifte Standart?” diye sordu.