Kanepeden çıkan servetin sahibi bulunamıyor

Öğrencilerin kiraladıkları evde eski diye attıkları kanepeden servetin sahibi merak konusu. Köpeklerin parçaladığı kanepenin içinden çıkan 2 bin 700 lira ve 139 gram altının sahibi bulunamıyor.

Kanepeden çıkan servetin sahibi bulunamıyor

Adana'da 3 yıl önce ölen bir kadının evini kiralayan öğrenciler akıllara gelmeyecek bir olayla karşılaştılar.  Evde çok eski olduğu için sokağa attıkları kanepenin içinden 2 bin 700 lira ve 139,90 gram altın çıktı. Şimdi ise bulunan para ve altınların kime verileceği merak konusu.

Adana'da tek başına yaşayan Hanım Sağlam 3 yıl önce ölmüştü. 23 yıl önce de eşini yitiren Hanım Sağlam'ın çocuğu da yoktu. 81 yaşındaki katın yaşamını yitirince akrabaları kadının evini eşyaları ile birlikte kiraya vermişti. Ancak eve taşınan öğrenciler çekyatı çok eski bularak sokağa attı.  Bir süre sonra öğrencilerin beslediği köpek sokaktaki kanepeyi mesken edindi ve yavaş yavaş parçalamaya başladı. İyice yırtılan kanepenin içinden para ve bilezikler dökülmeye başladı.

Kiracılar evde yokken bu olayı gören komşuları polise haber verdi. Olay yerine gelen polis bulunan altınlarla ilgili savcılığa bilgi verdi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, altınların suça konu olmadığına karar vererek takipsizlik kararı verdi.

Savcılık para ve altınların mirasçılara verilmesi için Adana 2. Sulh Hukuk Mahkemesine gönderdi. Mahkeme 13 Kasım 2018'de verdiği kararla, savcılığın talebini geri çevirdi.