Kanını içirerek 13 milyonluk vurgun yapan kadın yakalandı

Psikolojik sorunları olan hastalardan tedavi adı altında yüklü paralar alan ve tedavilerinde şifalı dediği kendi kanını içiren kadın yakalandı.

Kanını içirerek 13 milyonluk vurgun yapan kadın yakalandı

Hz. Süleyman’ın kızı olduğunu söyleyerek yaklaşık 13 milyon liralık vurgun yapan S.G yapılan yakın takip sonucu Sakarya'ya yakalandı. 

 S.G'nin, S.H.G. adlı avukat oğlu ile birlikte Eskişehir'de 10 dönümlük arazi üzerine kurulu dergah adını verdikleri bir çiftlik evinde çalıştığı belirlendi. S.G'nin kanının şifa olduğunu söyleyerek kandırdığı hastalardan tedavi edeceği vaadiyle 5 ila10 bin lira arasında para aldığı belirtiliyor. Çiftlik evinin kapısını görkemli bir şekilde yeşil kubbe yaptıran S.G, ayrıca büyükçe Şahı Süleymani yazdırdığı tabela ile hastalarının gözünü boyadı. S.G'nin bu yolla etkisi altına aldığı kişilerden aldığı yüklü paralar neredeyse 13 milyonu buluyor.

Kanını içirerek 13 milyonluk vurgun yapan kadın yakalandı - Resim : 2

  

Şikayetci C.G'nin ifadesi kan dondurdu: Kanını içiriyordu

S.G'inin madur ettiği vatandaşlardan C.G.  verdiği ifadesinde S.G'nin hastaları kendi yöntemleri ile tedavi ettiğini anlattı. C.G. "Kendisi bana 'Yahudilerin aradığı şifreli kan damarlarımda' demişti. Hz. Süleyman'ın kızı olduğunu söylüyordu. Bir hastanın tedavi ücreti 4-5 bin lira arasında değişirdi. Ayrıca kurban parası istiyordu. Kanlı su, kanlı ayna, yumurta, kilit gibi materyaller kullanıyordu. Kanlı suyu bazen içirir, bazen de o suyla duş alınmasını isterdi. Kanının şifa olduğunu söylüyordu." diye konuştu.

Kanını içirerek 13 milyonluk vurgun yapan kadın yakalandı - Resim : 4

 Çalıştığı dergah ihbar edildi

3 gün önce Eskişehir Tepebaşı İlçesi Keskin Mahallesi'nde bulunan 10 dönümlük bir arazi içindeki çiftlik evinin dergah adıyla kullanıldığı ihbarı alan jandarma ekipleri inceleme başlattı.  Yapılan incelemede S.G. ve avukat oğlu S.H.G. tarafından psikolojik rahatsızlıkları bulunan insanların kandırılarak tedavi adı altında paralarının aldığı ve haksız kazanç elde edildiği anlaşıldı.

Çiftlik evinde bulunamayınca takibe alındı

Yapılan baskındaS.H.G. ve S.D. tutuklanırken S.G. ise çiflik evinde bulunamadı. İlk operasyon sonrası takibi sürdüren jandarma ekipleri S.G.’nin Sakarya’nın Arifiye ilçesinde olduğu belirlendi. Düzenlenen operasyonda S.G. isimli şahıs gözaltına alındı. S.G., Jandarma Komutanlığındaki işlemleri sonrası sevk edilen adli mercilerce tutuklanarak Ferizli L Tipi Cezaevine gönderildi.