Kaptan gemiyi terk etmedi! Borussia Dortmund, Mats Hummels’i resmen açıkladı

Alman ekibi Borussia Dortmund takım kaptanlarından Mats Hummels’in sözleşmesinin bir yıl uzatıldığını açıkladı.

Kaptan gemiyi terk etmedi! Borussia Dortmund, Mats Hummels’i resmen açıkladı

Almanya Ligi’nde şampiyonluğa bir adım uzakta olan Borussia Dortmund, takım kaptanı Marco Reus’un ardından bir isimle daha sözleşme uzattı.

Alman ekibi, 34 yaşındaki tecrübeli futbolcu Mats Hummels'in sözleşmesinin 30 Haziran 2024 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, “Borussia Dortmund, Mats Hummels'in sözleşmesini 30 Haziran 2024'e kadar uzattığını duyurmaktan mutluluk duyar” denildi

Kaptan gemiyi terk etmedi! Borussia Dortmund, Mats Hummels’i resmen açıkladı - Resim : 1
Mats Hummels - Sebastian Kehl

 

"O TAKIM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR OYUNCU"

Sportif direktör Sebastian Kehl imza töreni sonrası yaptığı açıklamada, "Tecrübesi ve liderlik gücüyle Mats'ın önümüzdeki sezon genç takımımızın hizmetine girecek olması çok iyi. O, bu takım için çok ama çok önemli bir oyuncu çünkü onlara hiyerarşiden, liderlikten çok şey veriyor” dedi.

"BİRLİKTE BÜYÜK BİR ŞEYİ KUTLAMAYI UMUYORUZ"

"Harika hayranlarımızla Signal Iduna Park'ta oynarken ne kadar eğlendiğimi herkes biliyor. Kararı hafife almadım. Uzun bir müzakere süreciydi. Şimdi, sezonun sonunda şunu söyleyebilirim: Gerçekten bir yıl daha havamdayım," diyen Hummels, “Şu andan itibaren odak noktası yine Cumartesi günü Mainz'e karşı oynanacak maç. Önümüzde hala yoğun bir 90 dakika var. Bundan sonra, birlikte büyük bir şeyi kutlamayı umuyoruz” ifadelerini kullandı.

34 yaşında bile, Hummels hala en iyi performans gösterenlerden biri. Bu sezonda Bundesliga'da 29, DFB Kupası'nda dört ve Şampiyonlar Ligi'nde dört kez forma giydi, 1 gol attı.