Kara Ekmek ile tanınmıştı! Usta isimden acı haber! 69 yaşında kansere yenik düştü

Mayorkalı yönetmen ve senarist Agusti Villaronga 69 yaşında hayata gözlerimi yumdu. Usta isim Kara Ekmek filmiyle tanınmıştı.

Kara Ekmek ile tanınmıştı! Usta isimden acı haber! 69 yaşında kansere yenik düştü

Orijinal adı Pa Negre olan 'Kara Ekmek' filmiyle ses getiren Mayorkalı yönetmen Agusti Villaronga, 69 yaşında öldü. 14 aydır kanserle mücadele eden Villaronga'nın ölüm haberini Katalan Film Akademisi yaptı. Duyuruda "Bu sabah film yönetmeni Agusti Villaronga, bizi Barcelona'da terk etti. Yeteneği, duyarlılığı, dokunduğu her şeyi sevme konusundaki muazzam kapasitesi ve filmleri sonsuza kadar bize kalacak" denildi.

Kara Ekmek ile tanınmıştı! Usta isimden acı haber! 69 yaşında kansere yenik düştü - Resim : 1

AGUSTİ VİLLARONGA KİMDİR?
Villaronga kariyeri boyunca 3 Goya Ödülü kazandı. 1990'da El nino de la luna ile en iyi orijinal senaryo ödülünü alırken, 2011'de Pa Negre ile en iyi uyarlama senaryo ve en iyi yönetmen ödüllerini kazandı. Mayorkalı yönetmenin dikkat çeken filmleri arasında 2017 yapımı Uncertain Glory, 2015 yapımı The King of Havana ve 1986 yapımı Behind the Glass sayılabilir.

Kara Ekmek ile tanınmıştı! Usta isimden acı haber! 69 yaşında kansere yenik düştü - Resim : 2

Sondan bir önceki filmi El vientre del Mar, Moskova Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Film Eleştirmenleri Ödülü'ne layık görülmüştü. Ayrıca Malaga Festivali'nden En İyi İspanyolca Film dalı da dahil 6 ödül kazandı. Villaronga, son filminin gösterimine yetişemeden hayatını kaybetti. Loli Tormenta adlı film için önümüzdeki günlerde gala yapılacak.