3 ilde ev, işyeri ve hastaneleri su bastı

Karabük, Muğla ve Afyonkarahisar'da şiddetli yağışlar nedeniyle ev, iş yerleri ve hastaneleri su bastı. Karabük'te aniden bastıran yağmur yolları dere yatağına çevirdi. Muğla’da yağmur yağdı, hastane su altında kaldı. Afyonkarahisar'da çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

3 ilde ev, işyeri ve hastaneleri su bastı

Mevsim normalleri dışında seyreden hava nedeniyle 3 ilimizde birden su baskınları yaşanmasına sebep oldu. Karabük’ün Safranbolu ilçesinde aniden bastıran gök gürültülü sağanak yağmur yolları dere yatağına çevirirken sürücülere ise zor anlar yaşattı. Muğla’da ise etkili olan sağanak yağış nedeniyle Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde su baskını yaşandı. Afyonkarahisar'da ise kent merkezinde etkili olan sağanak nedeniyle 70'den fazla ev ve iş yerinin bodrum katlarını su bastı.

Karabük

Karabük-Safranbolu istikametine seyir eden sürücüler ise dere yatağına dönen yollarda ilerlemekte zorlandı. Yağış nedeniyle bazı sürücüler araçları ile yolda kalırken, rüzgarın da etkili olması sonucu bazı ağaçlar devrildi.

Muğla

Temeli 2014 yılında atılan 2017 yılında da hasta kabulüne başlayan Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağanak yağışın ardından su baskını yaşandı. Hastanenin çatısında iç kısma su akarken, bazı bölümlerde su altında kaldı. Vatandaşlar her yağmurun ardından aynı sıkıntının yaşandığını belirtirken, hastane yetkililerinin de su baskınları konusunda gerekli tamiratın yapılması için girişimlerde bulunduğu ancak çözüm alamadıkları öğrenildi.

Afyonkarahisar

Kent merkezinde öğleden sonra etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Çok sayıda ev ve iş yerinin bodrum katlarında su baskınları yaşandı. Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile AFAD İl Müdürlüğü'ne, 14 mahallede 70'in üzerinde ev ve iş yerinin bodrum katlarında su baskını yaşandığı ihbarı geldi. İtfaiye ve AFAD’dan yaklaşık 80 personel, ihbar gelen evlerde vidanjörler ve motopomplarla su tahliyesi yaptı.