Mustafa Ertekin: Milli enerji sahibi olmamız bizim en büyük gururumuz olur!

tv100'de ilgiyle izlenen Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programında gazeteci Mustafa Ertekin "Milli enerji sahibi olmamız bizim en büyük gururumuz olur. Bir Türk vatandaşı olarak Almanya’nın, İngiltere’nin durumuna düşmek istemiyorum." dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ahat Andican, CHP 23. Dönem Milletvekili Çetin Soysal, DEMBİR-DER Başkan Yardımcısı Av. Ebubekir Elmalı ve Gazeteci Mustafa Ertekin; Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programında gündemi değerlendirdi.

"Avrupa’yla aynı duruma düşmek istemiyoru"
Karadeniz gazı ve Rus gazına ilişkin Ertekin "Karadeniz gazının 2023 başlarında evlerimize ulaşacak olması sevindirici. Türkiye büyük bir devlet. Rus gazının Türkiye’ye gelmesinde büyük çaba sarf ediliyor. Çünkü Avrupa’yla aynı duruma düşmek istemiyoruz. Almanya, İngiltere çok ciddi tedbirler aldı. Yazın ısınma sorunu çok olmuyor. Kış ayları yaklaşıyor. Alman ekonomisi büyümede aşağıda doğru bir revizyon gerçekleştirdi." dedi. 

"Milli enerji sahibi olmamız bizim en büyük gururumuz olur"
Sözlerini sürdüren Ertekin "Dünya Bankası tüm Avrupa ülkeleri için aşağı yönlü bir büyüme öngörüyor. Dolayısıyla bizlerin gaz tedariği açısından hem yerli ve milli kaynaklarını kullanma açısından hükümetin, hükümet yetkililerinin ve özel teşebbüslerin arkasında olmalıyız. Milli enerji sahibi olmamız bizim en büyük gururumuz olur. Bir Türk vatandaşı olarak Almanya’nın, İngiltere’nin durumuna düşmek istemiyorum." ifadelerini kullandı.