Karar Resmi Gazete'de! Cep telefonu alımında yeni dönem: O telefonlar kapsam dışında...

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında çıkan karara göre; daha önce, fiyatı 5,000 TL'nin üzerinde olan cep telefonu satışlarında 3 taksit uygulanırken, satış fiyatına ilişkin bu sınır 12,000 TL'ye çıkarıldı. Buna göre fiyatı 12,000 TL'nin üzerinde olan cep telefonu satışlarında 3 ay vade uygulanabilecek. Yenileme merkezleri veya yetkili satıcılar tarafından yenilenen ürün niteliğindeki cep telefonları ise bu kapsamda değerlendirilmeyecek.

Karar Resmi Gazete'de! Cep telefonu alımında yeni dönem: O telefonlar kapsam dışında...

Ticaret Bakanlığı, cep telefonu satışlarında telefon fiyatına ilişkin sınırı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) taksit kararı paralelinde yukarı çekti.

Ticaret Bakanlığı'nın 'Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yönetmeliğin, tüketiciye taksitli satışları düzenleyen maddesinde değişikliğe gidildi. Buna göre; daha önce fiyatı 5 bin TL'nin üzerindeki cep telefonları için uygulanan 3 taksit imkanı, fiyatı 12 bin TL'nin üzerindeki cep telefonları için geçerli olacak şekilde düzenlendi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan perakende ticarette uygulanacak ilke ve kurallar hakkında yönetmelikte yaptığı düzenlemeye göre, bu sınır yenilenmiş ürün niteliğindeki cep telefonu satışları için uygulanmayacak.

BDDK, 5 gün önce yaptığı düzenlemeyle fiyatı 12,000 TL'ye kadar olan cep telefonu satışlarında taksit sınırını 12 aya çıkarmıştı.