Karatay'dan ‘Yalan söylüyor' diyenlere açıklama!

Profesör Canan Karatay “Gargara yapın dedim. ‘Yalan söylüyor' diyenlere bilimsel verilerle açıklama yaptı.

Karatay'dan ‘Yalan söylüyor' diyenlere açıklama!

Koronavirüs sürecinde bağışıklık güçlendirme ve tedavi yöntemleri araştırılmaya devam ediyor. Profesör Canan Karatay da son dönemde gargara önerisiyle dikkatleri çekmişti. Karatay, 'Yalan söylüyor' diyenlere, neden yalan söylemediğini bilimsel veri ve gerçeklerle açıklamak istediğini kaydederek şu bilgileri paylaştı: 

Senelerce acil ve koroner yoğum bakımda hayat kurtarmış, kardiyo-pulmoner canlandırma, yani CPR uygulamış bir kardiyolog hekim olarak açıklamak istiyorum: Sodyum-Bikarbonat, dünya çapında acil CPR durumlarında, yani canlandırma durumlarında hayat kurtaran, kalp durmalarında uyguladığımız, elimizin altında bulunan en önemli doğal bir tuzdur.

Yoğun bakım ünitelerinde asiditeyi, yani ölümü önlemek amacıyla, CPR durumlarında intra-kardiak ve IV olarak  sık sık kullanılmaktadır. IV olarak kıllanıldığında, ilaç diye adlandırılsa da, doğada en çok bulunan ve çeşitli amaçla kullanılan yaygın kristal bir tuzdur.

Sodyum-Bikarbonat, insan vücuduna girdiğinde, kanımızı, idrarımızı, tüm vücut sıvılarımızı ve de tüm hücrelerimizi hızlı bir şekilde asit ortamdan alkali ortama dönüşmesini sağlar. Tampon görevinin yanı sıra, alkali olan Sodyum-Bikarbonat'ın, virüsleri, bakterileri ve parazitleri de öldürdüğü bilinmektedir. Yüzde  5 ya da daha yüksek oranda konsantrasyonlu Sodyum-Bikarbonat, solüsyonunun, 1-2 dakika içinde, yiyeceklerde bulunan virüsleri yüzde 99.99 oranında yok ettiği gösterilmiştir.

Otto Heinrich Warburg, Alman fizyolog, tıp doktoru ve Nobel ödülü sahibi, bir çok bilimsel araştırmasında, virüslerin asit ortamlarda yani, pH 6.5 olduğunda çoğaldığını ve yayıldığını bildirmiştir. pH değeri ortalama  6.5-7.0 olan ortamlarda, virüslerin yaşayamadığını göstermiştir.

Vücut Ph değerini, 6.5-7 değerlerinde tutmak, yani ortamı alkali kılmak kış aylarında grip olma ve influenza olma riskini azaltmaktadır. Kanada'da farmakolog olan Rose Marie Pierce, virüs ve bakterilerin pH değeri 6.8-7.2 ortamlarda, soğuk algınlığını, boğaz ağrısını ve influenza riskini azalttığını bildirmiştir. Amerikalı Dr. Volney Cheney, taa 1926 yılında ABD Halk Sağlığı Merkezi'ne gönderdiği mektubunda, bikarbonatlı bu içenlerin, hastalıklı ortamda bulunup grip virüsüne bulaşmış olsalar dahi, grip infeksiyonunu hafif bir şekilde geçirdiklerini bildirmiştir.

Bikarbonatlı suyun pH değeri yüksektir. Bu nedenle, alkali olan bikarbonatlı su içilince, koronavirüs virüs riskinin azaldığı da çalışmalarda gösterilmiştir. Sonuç: Ağız-burun-boğazı, deniz suyu, tuzlu su, ya da bikarbonatlı su ya da elma sirkesi ile çalkalamak, yıkamak, buruna çekmek ya da gargara yapmak, mukozaların pH değerini yükseltir ve alkali yapar.

Ağız-Burun-Boğaz mukozalarının alkali olmasını sağlamak, başta koronavirüs olmak üzere, her türlü viral kış gribi enfeksiyonlarından korunmanın doğal, ucuz ve kolay yoludur.

Herkesin rahatlıkla evlerinde, işyerlerinde, acil servislerde, yoğun bakım ünitelerinde uygulayabilecekleri bir yöntemdir. İnsanlık asırlardan beri salgın hastalıklarla yaşamakta ve savaşmaktadır. Salgın hastalıklar 1400 yılında da var, 1918 yılında da vardı, 2000'li yıllarda da var. Bunca yıl boyunca, salgın hastalıklardan korunmak amacıyla farklı öneri getirilmemiştir. Salgın hastalıklardan korunmanın yolu, önlem almak, titizlikle kendini korumakla, kollamakla mümkündür.