Karaya oturan geminin bekleyişi sürüyor

Hafta içi Zeytinburnu'nda karaya oturan gemide hasar ve sızıntı tespit çalışmasının ardından bekleyiş sürüyor.

Karaya oturan geminin bekleyişi sürüyor

İstanbul Zeytinburnu'nda, şiddetli lodos nedeniyle karaya oturan STREAMLINE isimli gemi 3’üncü gününde beklemeye devam ediyor. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne (KEGM) bağlı dalgıçlar, gemi tabanında hasar ve sızıntı tespit çalışması yaptı.

Kıyıya vuran gemiye yönelik inceleme çalışmaları aralıklarla devam ediyor. Son olarak Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne (KEGM) bağlı ekipler, su altında geminin kıyıya vurduğu bölgede hasar ve sızıntı tespit çalışması gerçekleştirdi. Geminin bazı noktalarından kıyıdaki kayalara halat bağlandı.

Ne olmuştu?

Haciz nedeniyle demirlenen Morini Limanı'na kayıtlı ve Komorlar bayraklı "STREAMLINE" isimli kargo gemisi, fırtına nedeniyle Cuma günü kıyıya vurmuştu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şunlar kaydedildi:

"Zeytinburnu Zeyport önlerinde demirli bulunan 108 metre Comoros bayraklı STREAMLINE isimli genel kargo gemisinin hava muhalefeti nedeniyle demir tarayarak kıyıya sürüklenmesi ve sancak tarafından karaya oturması üzerine ivedilikle Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kurtarma 2, Mehmetçik ve Poyraz römorkörleri ile tahlisiye (can kurtarma) ve çevre ekibi sevk edilmiştir. Yapılan kontrol neticesinde gemide 2 personel bulunduğu ve çevre kirliliği yaşanmadığı rapor edilmiştir."