Dünya Trump karikatürünü konuşuyor

Kanadalı karikatürist Michael de Adder'in sözleşmesi, ABD Başkanı Donald Trump karikatürü nedeniyle çalıştığı tüm kurumlar tarafından feshedildi. Adder'in karikatürü sosyal medyada büyük destek buldu.

Dünya Trump karikatürünü konuşuyor

Kanadakarikatürist Michael de Adder, 24 Haziran'da Meksika'nın Matamoros kentindeki Rio Grande nehrinde yaşanan dramatik olayda hayatını kaybeden El Salvadorlu baba Oscar Alberto Martinez Ramirez ve kızı Valeria için bir karikatür hazırladı.

Karikatürde baba ve kızının kıyıya vuran bedenleri aynı şekilde çizilirken, yanlarında golf arabası ve golf sopasıyla Trump resmediliyor. Trump, yerde yatan baba ve kıza bakarak, "Oynarsam sorun olur mu?" diye soruyor.

Dünya Trump karikatürünü konuşuyor - Resim : 1
Michael de Adder

Karikatürü çalıştığı kuruma gönderen Adder hiç beklmediği bir tavır ile karşılaştı ve yayımlandı. Adder de, kendi Twitter hesabından karikatürü paylaştı. Karikatür sosyal medyada paylaşım rekoru kırarken, Adder hiç beklemediği başka bir tepki ile karşılaştı. Çalıştığı kurumlar sözleşmesini feshetti.

Adder'in sözleşmeleri 24 saat içinde iptal edildi. dört Kanadalı basın yayın kuruluşu (Moncton Times Transcript , Fredericton Daily Gleaner , Telegraph-Journal ve Telegraph Journal Saint John) gerekçe göstermeden Adder'e kapıyı gösterdi.

Telegraph Journal Saint John, karikatüristin Trump nedeniyle kovulmadığına dair bir açıklama yaptı ancak kimse tarafından gerçekçi bulunmadı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Adder, mücadele etmeye devam edeceğini ifade ederek, "Bu benim için ölümcül bir çöküş değil. Hala bazı gazeteler için çalışıyorum. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğim" dedi.