Lise öğrencisi kız kendisini taciz eden şahsı öldürmüştü! Kaçırmak için adam tutmuş

Kars'ta kendisini taciz ettiği iddiasıyla Birdal D.'yi tabancayla öldüren lise öğrencisi A.E. tutuklandı. Birdal D.'nin, 3 yıldır genç kızı rahatsız ettiği ve kaçırma planları yaptığı ortaya çıktı.

Lise öğrencisi kız kendisini taciz eden şahsı öldürmüştü! Kaçırmak için adam tutmuş

Kars'ın Arpaçay ilçesinde Şehit Engin Yılmaz Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki A. E. köyde hayvanlarını otlatmak için dışarı çıktığında kendisini rahatsız ettiği ileri sürülen 40 yaşındaki 3 çocuk babası Birdal D. ile karşılaştı. Babasının tabancasıyla dışarıda bulunan genç kız, kendisini kaçırıp evlenmekle tehdit eden D.'ye 4 el ateş açtı. Olay yerinde hayatını kaybeden D., bölgeye gelen ekiplerin incelemesi sonrası Kars Harakani Devlet Hastanesine kaldırıldı. Genç kız ise gözaltına alındı.

Olayla ilgili jandarma çalışmalarını sürdürürken, köyde taraflar arası herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri alındı.

"3 yıldır peşindeydi, kaçırmak için adam tutmuştu'' 

Yaşanan cinayetle ilgili Sabah gazetesine konuşan A.E.'nin babası Ş.E., 3 yıldır kızının rahatsız edildiğini ve daha önce Birdal D.'nin bu nedenden dolayı darp edildiğini söyledi. E.; "Kızımın 3 yıldır peşindeydi. Sürekli rahatsız ediyordu. 5-6 ay önce böyle bir şey olduğunu duyduk ama inanmadık. Sonra 2,5 ay önce Birdal'ın eşi gelip bize durumu anlattı. Sonra kızımla yeniden konuştum. Kendisi doğruladı, rahatsız ettiğini söyledi. Tehdit ettiği için korkmuş, bize bir şey söyleyememiş" dedi. 

 Sonrasında adamla konuştuklarını belirten baba, "Orada arbede çıktı. Bir daha yapma dedik. Bizim köylümüz. Akıllanmıştır, dedik ama sonra yine tehditler etmeye başlamış. Kızımı kaçırmak için adam tutmuş. Gördüğünüz yerde arabaya atın getirin demiş. Bundan dolayı da kızım yanında bıçak taşıyormuş" diye konuştu. 

Olay günü saldırdı

Olay günü ise Birdal D.'nin kızına evinin önünde saldırdığını iddia eden baba Ş.E., "Olayın olduğu gün eşimi, oğlumla hastaneye yollamıştım. Kızım normalde Pazartesi günü okula gidiyordu. Yatılı okuyordu. O gün oğlum ve eşim evde olmadığı için bana yardım etsin diye evde kaldı. Meradaki hayvanları ahıra bağlaması için yolladım. O sırada bu adam yine gelmiş. Köyde bunu görmüş, tedirgin olmuş. Sürekli mesajlarla tehdit ediyordu çünkü. O sırada evde benim tabancam duruyordu. İçeriden onu almış. Kızımın ifadesine göre kendisine saldırmış. Sonra olan olmuş" dedi. 

"Hayallerimiz yıkıldı, adalete güveniyoruz'' 

3 çocuk babası Ş. E., can güvenliklerinin olmadığını ve adalet istediklerini söyledi. Acılı baba, "Kızımın hayalleri vardı. En büyük oğlum yüksek lisans yapıyordu. Hepsini okutmak için hayatımı ortaya koydum. Kızımda başarılıydı. İyi bir üniversite okumak istiyordu. Ama bu olay hayallerimizi bitirdi. Benim kızım karıncayı incitmez. Neler yaşadığını herkes biliyor" dedi.

Kaynak: Sabah