Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı davasında tahliye!

Kartal’da 21 kişinin hayatını kaybettiği Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin davada tek tutuklu sanık olan inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu tahliye edildi.

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı davasında tahliye!

Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin yaralı kurtarıldığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin biri tutuklu 3 sanık, Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan on beşer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Davanın bugünkü duruşmasında, tek tutuklu sanık olan inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu tahliye edildi.

Tutuklu sanık Uğur Mısırlıoğlu, haziran ayında görülen ilk duruşmada eşini 6 ay önce kaybettiğini ve 2 çocuğu olduğunu belirterek, "Mimarım. Öncelikle böyle üzücü bir olay nedeniyle karşınızda olmaktan üzüntü duyuyorum. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa diliyorum. Suzan Çayır'ın mimarlık ofisinde çalışırken sınırları belirlenmiş bir sorumluluk alanım yoktu. Bana verilen her türlü talimat ve görevi mesleğe yeni başladığım için elimden geldiğince gerçekleştirdim. Özetle ofisin tüm yetkilisi ve sahibi Suzan Çayır'dı." demişti.

Yeşilyurt Apartmanı'nın yapımı boyunca gerekli denetim ve yükümlülükleri yerine getirdiklerini savunan Mısırlıoğlu, olayda bir kusurunun ve kabahatinin olmadığını, bu nedenle hakkında tahliye karar verilmesini talep etmişti.

İstanbul Kartal'da bulunan Yeşilyurt Apartmanı, 6 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 16.00'da bir anda çökmüştü.