Kaşıkçı'nın nişanlısı ve Washington Post'tan çağrı

Başkonsolosluğu'nda hunharca katledilen Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz ve Washington Post, liderlere "G20 zirvesini boykot edin" çağrısında bulundu.

Kaşıkçı'nın nişanlısı ve Washington Post'tan çağrı

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, "ABD yönetimi ve diğerleri, cinayeti aydınlatan kanıta ve kayıtlara sahip oldukları halde, bunları resmi olarak dünyaya yayınlamak istemediler. Trump yönetimi, sessizliğiyle maddi kazanç dışında hiçbir değeri olmadığını gösteriyor. Eğer gelecek için vizyonları buysa, boş özgürlük toprakları dışında arkalarında bir şey bırakmayacaklar" değerlendirmesini yaptığı bir yazı kaleme aldı.

Suudi Arabistan'ın yakın zamanda Cemal Kaşıkçı davasını kapattığını anımsatan Cengiz, bu ülkedeki yargı sürecini, "komik bir alaydan başka bir şey değildi." nitelendirmesinde bulundu.

Suudi Arabistan'ın kasım ayında G-20 Zirvesine ev sahipliği yapacağına dikkati çeken Cengiz, "Bugün dünya liderlerinin yapacağı en akıllıca şey ve artık çok geç olsa bile Suudi Arabistan Veliaht Prensi için en iyi ceza, bu zirveye katılmamak olacaktır. Bu, Kaşıkçı cinayetinin sorumlusu olan ve hala bunun sonuçlarından kaçmayı başaran mevcut Suudi yönetimine artık daha fazla meşruluk kazandırılmasını önleyecektir." mesajını verdi.