Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon...Dünyanın en tehlikesi sizde. Yaprağı bile adamı öldürüyor

Dünyanın en zehirli bitkileri arasında yer alan karayemiş bitkisi ülkemizde Karadeniz Bölgesi’nde yetişiyor. Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon gibi illerde bulunan bitkinin yaprağı tüketildiği takdirde solunum yetmezliğiyle ölüme neden oluyor.

Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon...Dünyanın en tehlikesi sizde. Yaprağı bile adamı öldürüyor

Türkiye’de Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon gibi illerde yetişen karayemiş bitkisi insanı resmen ölüme götürüyor. Geçmiş yıllarda İngiltere'de küçük bir çocuğun zehirli bitkiye temas edip zehirlenmesinin ardından hayatını kaybetti.

 Özellikle Florida, Bahama, Karayibler, Orta Amerika ve Güney Amerika bölgelerine nazaran daha az tehlikeli tür bulunan Türkiye'de, bir tür öne çıkıyor.

 Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon...Dünyanın en tehlikesi sizde. Yaprağı bile adamı öldürüyor - Resim : 1

4 MEVSİM YETİŞİYOR

Vatandaşlar arasında da sık bilinen ve özellikle Giresun, Sinop (Ayancık), Zonguldak (Devrek), Kastamonu, Bartın ve Bolu çevresinde görülen karayemiş, 4 mevsimde de yetişmesi nedeniyle dikkat çekiyor.

Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon...Dünyanın en tehlikesi sizde. Yaprağı bile adamı öldürüyor - Resim : 2

NEFES KESİYOR

Karayemiş, adından da anlaşılacağı üzerine siyah bir meyve. Fakat kendisi, dış görünüşü kadar masum değil. Bu bitkinin yaprakları ve meyve sapları zehirli. Yapraklarının tüketilmesi durumunda tükürüğe geçen zehir, solunum yolu yetmezliğine hatta ölüme neden oluyor.

Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon...Dünyanın en tehlikesi sizde. Yaprağı bile adamı öldürüyor - Resim : 3