Katar'da Dünya Kupası İzmir'de futbol terörü! Sahada olmayan tek şey futboldu... 13 kişi gözaltına alındı

Tüm dünya Katar'daki 2022 Dünya Kupası'na kilitlendi. Türkiye’nin katılamadığı turnuvanın en kritik maçlarının oynandığı saatte İzmir’de bir avuç kendini bilmez futbola kan bulaştırdı. Maçın 19'uncu dakikasında Altay tribünlerinden atılan bir fişek, Mehmet Çakır adlı Göztepe taraftarının yüzüne isabet etti. Göztepeli taraftar sahaya girerek korner direği ile Altay kalecisi Ozan'a saldırdı. Yaşananların ardından 13 kişi gözaltına alındı. Karşılaşma çıkan olaylar sebebiyle ertelendi.

Katar'da Dünya Kupası İzmir'de futbol terörü! Sahada olmayan tek şey futboldu... 13 kişi gözaltına alındı

Spor Toto 1’inci Lig’de Göztepe ile Altay arasında oynanan İzmir derbisine çıkan olaylar nedeniyle ara verildi. Karşılaşmanın 19'uncu dakikasından sonra ortalık karıştı. İzmir’de bir avuç kendini bilmez futbola kan bulaştırdı. 

Tüm dünya Katar'daki 2022 Dünya Kupası'na kilitlendi. Türkiye’nin katılamadığı turnuvanın en kritik maçlarının oynandığı saatte İzmir’de bir avuç kendini bilmez futbola kan bulaştırdı.

Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarlara fişek atılmasının ardından Göztepe tribününde bazı taraftarlar yaralandı.

Ekipler, fişeği atanın peşinde

Maçın tatil edilmesinin ardından Göztepeli taraftarlar Gürsel Aksel Stadyumu'nda ayrılırken, Altaylı taraftarların çıkışına ise henüz müsaade edilmedi.

Güvenlik güçleri Göztepe tribünlerine fişek atan kişiyi tespit etmek için yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. Stat kameraları, sosyal medya görüntüleri ve basının kaydettiği görüntüler toplanarak, fişeği atan kişi tespit edilmeye çalışılıyor.

“Çok üzücü bir hadise yaşandı”

Göztepe eski başkanı ve yönetim kurulu üyesi Mehmet Sepil ve Altay Başkanı Ayhan Dündar'la basının karşına çıkan Köşger, "Göztepe ile Altay takımlarımız, İzmir'in iki güzide takımı arasında oynanan maçın 19'uncu dakikasında üzücü bir hadise yaşandı. Misafir seyircilerin bulunduğu taraftan Göztepeli taraftarlara yönelik işaret fişeği atıldı. Maalesef bir Göztepe taraftarı yaralandı. Sağlık ekibinin müdahalesi sırasında bir taraftarın sahaya atlaması nedeniyle üzücü hadiseler yaşandı. İzmir'in geldiği düzeye, Türk futbolunun geldiği düzeye göre bu maçın seyircili oynanmasının uygun olacağını değerlendirdik. Kararı alırken kulüplerle istişare ettik. Gelinen nokta, üzülerek ifade ederim ki Türk sporunun geldiği noktaya ulaşmadı" dedi.

Katar'da Dünya Kupası İzmir'de futbol terörü! Sahada olmayan tek şey futboldu... 13 kişi gözaltına alındı - Resim : 1

13 kişi gözaltında

Gerçekleşen saldırıların münferit bir olay olduğunu dile getiren Vali Köşger, "Taraftarın çoğunluğu bu olayı tasvip etmedi. Sportmenlik ve centilmenliğe asla yakışmayan bir olaydı. İzmir'in ve Türkiye'nin geldiği noktaya uygun olmayan bir sonuç ortaya çıktı. Bu olayları gerçekleştiren kişiler gözaltına alındı, 13 kişi gözetim altına alındı. Altay kalecisinde herhangi bir sıkıntı yok. Göztepe taraftarının tedavisi devam ediyor. Birtakım dikişler atılması gereken durumlar var. Her iki yaralımızla ilgili en üst düzey sağlık tedbirleri alınmıştır. Her iki hastayı ziyaret edeceğiz. Bire bir hekimlerden tedavisi hakkında bilgiler alacağız. Fişeği atan kişi ve yanındakiler gözaltında. Bu olayın peşi bırakılmayacak. Bu işi yapanlar Türk hukuk sistemi içinde alınacak kararla cezalandırılacak. Fişeğin içeri nasıl sokulduğu ile bilgimiz yok" diye konuştu.

Katar'da Dünya Kupası İzmir'de futbol terörü! Sahada olmayan tek şey futboldu... 13 kişi gözaltına alındı - Resim : 2

Katar'da Dünya Kupası İzmir'de futbol terörü! Sahada olmayan tek şey futboldu... 13 kişi gözaltına alındı - Resim : 3

TFF’den kınama

TFF'den yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:

İzmir'de Göztepe ile Altay arasında oynanan TFF 1. Lig karşılaşmasında yaşanan olayları ve Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e yapılan alçakça saldırıyı kınıyoruz.

İzmir'in rekabet içindeki iki güzide kulübünün futbol sahasındaki mücadelesinin bir şölene dönüşmesi beklenirken; Fair Play ruhundan ve sporun birleştirici kültüründen nasibini almamış saldırganların, insan hayatını tehlikeye atan bu tip davranışları kesinlikle kabul edilemez.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, olaydan hemen sonra iki kulübün başkanlarını arayarak bilgi almış, Göztepe ve Altay camialarına geçmiş olsun dileklerini iletmiştir.

Katar'da Dünya Kupası İzmir'de futbol terörü! Sahada olmayan tek şey futboldu... 13 kişi gözaltına alındı - Resim : 4

Yaşanan olaylar nedeniyle ertelenen karşılaşmada, bazı futbolseverlerin atılan işaret fişeği nedeniyle yaralanmış olmasının derin üzüntüsü içindeyiz. Yaralanan futbolseverlere acil şifalar dilerken, sahaya giren saldırganın şiddetine maruz kalan Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e de geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz.

Katar'da Dünya Kupası İzmir'de futbol terörü! Sahada olmayan tek şey futboldu... 13 kişi gözaltına alındı - Resim : 5

Göztepe - Altay karşılaşmasıyla ilgili gerekli işlemler ve soruşturma başlatılmıştır. Türkiye Futbol Federasyonu olarak olayın adli sürecinin de takipçisi olacağız. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

Katar'da Dünya Kupası İzmir'de futbol terörü! Sahada olmayan tek şey futboldu... 13 kişi gözaltına alındı - Resim : 6

Taraftar ve kaleci Ozan’dan güzel haber geldi

Mehmet Çakır'ın bilincinin açık olduğu ve hayati tehlikesi olmadığı belirtildi.

Çenesi ile dişlerinde ağır hasar olan ve sol bölgesinde yanıklar olan Çakır'ın ameliyata alınacağı kaydedildi. Bir taraftarın kendisine köşe bayrağı direğiyle saldırması sonucunda kendisini yerde bulan Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'in de bilincinin açık olduğu belirtildi. Kafasında 4 santimetrelik bir yarık olduğu tespit edilen Özenç'in kontrol altında tutulduğu öğrenildi.

Katar'da Dünya Kupası İzmir'de futbol terörü! Sahada olmayan tek şey futboldu... 13 kişi gözaltına alındı - Resim : 7

Yaşanan olayların arından Çelik ve Kasapoğlu’ndan açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Toto 1. Lig'deki Göztepe- Altay maçında yaşanan olaylara ilişkin olarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla hukuki sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Bakan Kasapoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Spor Toto 1’inci Lig’deki iki İzmir takımımızın mücadelesinde yaşanan saha ve tribün olaylarını kınıyorum. Sporu kendi çirkinliklerine boğmak isteyenlere geçit vermeyeceğiz."

Fişekler fırlatıldı

Gürsel Aksel Stadı'ndaki müsabakada Altay taraftarları, 19. dakikada Göztepe seyircilerinin olduğu bölüme fişek fırlattı.

Fişek bir süre yanmaya devam ederken taraftarlar, fişeği uzaklaştırdı.

Katar'da Dünya Kupası İzmir'de futbol terörü! Sahada olmayan tek şey futboldu... 13 kişi gözaltına alındı - Resim : 8

Katar'da Dünya Kupası İzmir'de futbol terörü! Sahada olmayan tek şey futboldu... 13 kişi gözaltına alındı - Resim : 9

Katar'da Dünya Kupası İzmir'de futbol terörü! Sahada olmayan tek şey futboldu... 13 kişi gözaltına alındı - Resim : 10