Şehir kulübünde görücüye çıkıyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan ressam ve heykeltraşların eserleri şehir kulübünde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Şehir kulübünde görücüye çıkıyor

Karma sergide,Aydın Tuncer, Deniz Berkyürek, Emrah Ateşli,  Ender Ertaş, Gülcan Doğruel, İrem Meryumoğlu, Kenan Çapar, Meral Aran Kaysı,  Mete Baçkır, Mustafa Kara, Nurfeşan Yılmaz ve Özge Ulaşır’ın eserleri sergilenecek.

Şehir kulübünde görücüye çıkıyor - Resim : 1

Katharsis isimli resim ve heykel sergisi 14-20 aralık tarihleri arasında İskenderun şehir kulübünde ziyaret edilebilecek.

Sanatçılar serginin amacını şu sözlerle açıklıyor:

“Antik Yunan’da bir ‘ruh dönüşümü’ olarak kabul edilen Katharsis, ruhun kötülüklerden arındırılması olarak benimsenmiştir.Katharsis sanat felsefesinin temel kavramlarından biri olmuştur ve bu alandaki içeriği günlük kullanımından çok da farklı değildir. Fakat daha derin bir kavram olarak zihinsel ve ruhsal arınmaya işaret etmekte, bir eser meydana getirmek üzere sanatsal yaratmaların koşulu olarak görülmektedir.

Bizler bir grup sanatçı olarak bir araya geldiğimizde hepimizin tek ortak noktası olan sanatın bizler için bir arınma olduğu düşüncesini benimsedik ve grubumuzun ve sergimizin adını bizler için ‘sanat arınması ve doğuşu ifade eden ‘ Katharsis olarak belirledik.

Sergimizin amacı yaptığımız resimler ve heykellerimizle ,ruhsal arınmayı sanat yoluyla izleyiciye aktarmak ve sanatseverlere ulaştırmaktır.”