Kaybolan köpeğini 5 gün sonra gözü çıkmış halde buldu

Zonguldak'ta kaybolduktan 5 gün sonra yaralı halde bulunan köpek, veteriner tıp merkezinde tedavi altına alındı. Köpeğin sahibi, komşularından şüpheleniyor.

Kaybolan köpeğini 5 gün sonra gözü çıkmış halde buldu

Merve Fındık, 1 Haziran'da kaybettiği 3 yaşındaki "Kuçita" isimli köpeğini aramaya başladı.

Köpeğinin fotoğraflarını vatandaşlara dağıtan ve yetkililere haber veren Fındık'ın köpeği, evinden yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta yaralı halde bulundu.

Tedavisi için Zonguldak Veteriner Tıp Merkezi'ne getirilen köpeğin sol gözünün yuvasından çıktığı, kafasında yara ve sol ayağında yırtık olduğu belirlendi.

 "Şu an görünen hayati tehlike yok"

Veteriner hekim Önder Alkan, gazetecilere, köpeğin kendilerine sabah ulaştığını, vakanın 3-4 günlük bir travma olduğunu söyledi.

Köpeğin travma sonucu sol gözünün tamamen yuvasından çıktığını, kafasında da travmaya bağlı bir yara ve sol ayağında yırtık olduğunu belirten Alkan, "Muayene ettik, ameliyata alacağız. Gözünün alınması gerekiyor, gözünün artık canlılığı kaybolmuş. 'Travmaya bağlı beyninde herhangi bir sıkıntı var mı, yok mu?' diye röntgeninin çekilmesi gerekiyor. Bütün bunları yapıp hastamızın iyi olacağı kanaatindeyim. Şu an görünen hayati tehlike yok." diye konuştu.

Merve Fındık da komşularının köpeğinden rahatsız olduğunu ve onlar tarafından zarar verildiğini düşündüğünü belirterek, "Eşiyle ikisine gidip köpeğimi sordum. Bana bağırdılar, üstüme geldiler. İlk vaka da değil bu zaten. Daha önce de baktığım köpeklerin yavrularını alıp uzaklara fırlattılar. Gidip şikayet ettiğimde hiçbir sonuç alamadım. Ne yapacağımı bilmiyorum." ifadelerini kullandı