En Büyük 250 Uluslararası Müteahhit listesine girmeyi başaran şirket konkordato talep etti

Bir dönemler, 'En Büyük 250 Uluslararası Müteahhit' listesine girmeyi başaran ve özellikle yurt dışındaki projeleriyle tanınan Kayı İnşaat ve Bilyap Enerji'nin sahibi Coşkun Yılmaz konkordato talep etti. Mahkeme üç aylık geçici mühlet verdi.

En Büyük 250 Uluslararası Müteahhit listesine girmeyi başaran şirket konkordato talep etti

Son dönemde artan konkordato taleplerine bir yenisi daha eklendi. Bir dönem Türk inşaat sektörünün en büyük firmaları arasında yer alan ve 'En Büyük 250 Uluslararası Müteahhit' listesine girmeyi başaran Kayı İnşaat ve Bilyap Enerji'nin sahibi Coşkun Yılmaz konkordato talebinde bulundu.

Şirketin özellikle Cezayir'de yaptığı projede çalışan işçiler uzun süredir haklarını alamıyor. İnşaat-Sen üyesi işçiler, 15. eylemlerini bugün İstanbul'da Cezayir Konsolosluğu önünde yaparak paralarının ödenmesini istedi.

Cezayir Konsolosluğu önünde yapıkları eylemde aynı şantiyede çalışan Pakistanlı ve Vietnamlı işçilerin alacaklarının patron Coşkun Yılmaz’ın Cezayir’de bloke edilen banka hesaplardan ödendiği gibi kendi alacaklarının da ödenmesini istedi. 15. eylemlerini Konsolosluk önünde yapan işçiler, “Buradan Cezayir Cumhurbaşkanı’na sesleniyoruz. Biz orada iki ay boyunca bu projeleri emeğimiz ile oksijen altında yapıp sizlere teslim ettik ve şu anda Cezayir vatandaşları kullanmaktadır” diyerek alacaklarının ödenmesini istedi.