Kayıtlar gizleniyor mu? Barış Yarkadaş tartışma yaratan belgeyi canlı yayında gösterdi

Gazeteci Barış Yarkadaş, Sağlı Sollu programında tartışma yaratacak bir iddiayı belgeleriyle canlı yayında açıkladı.

Ahu Özyurt’un sunduğu Sağlı Sollu programında Gazeteci Barış Yarkadaş’ın iddiası damga vurdu. Yarkadaş’ın iddiasına göre; Koronavirüs nedeniyle vefat eden iş insanının dedesinin ölüm nedeni “Bulaşıcı olmayan hastalık: Doğal ölüm” olarak yazıldı.

Raporu yazan doktorun ise; “Eğer ben bunu pozitif yazsaydım, benim hakkımda soruşturma açılırdı” dediği iddia edildi. Barış Yarkadaş tartışma yaratan iddiayla ilgili belgeleri tv100 ekranında açıkladı.

Gazeteci Barış Yarkadaş’ın açıklamaları şöyle; 

İş insanı arkadaşımız Hakan Şişin’in dedesi bir hastaneye yatırılıyor. Bu hastaneye yatırıldığında testleri korona pozitif çıkıyor. 

İş insanının dedesi vefat ediyor ve vefat etmeden bir gün önce de yeni bir test yapılıyor. O testte ise sonuç negatif çıkıyor. Fakat ölüm raporuna bulaşıcı olmayan hastalık doğal ölüm yazılıyor. 

Rapora itiraz ediliyor

Hakan Şişik de ailesi ile birlikte karar alarak bu rapora itiraz ediyor. “Bizim hastamız korana pozitif vakasıyla geldi. Hastanede vefat etti ama vefatından bir gün önce testi negatif çıktı. Biz bu hastamızın pozitif olduğuna inanıyoruz” diyorlar.

Israr etmelerindeki sebep ise, eğer korona virüsten dolayı bir ölüm yaşıyorsa, yıkama işlemleri, gasilhanede ki işlemler ona göre yapılıyor. Normal ölümse ona göre yapılıyor. İnsanları tehlikeye atacağız diyerek Vefat eden kişiyi ona göre tasvip edin. Bizim açımızdan bir mahsuru yok. Doğru düzgün kovid diye yazın diyorlar.

Hastanede tartışma

Bunun üzerine hastanede tartışma çıkıyor. Önce hastane yoğun bakım sorumlusu ile Hakan Şişin’ i konuşturuyorlar. Yoğun bakım uzmanı; “Ölüm raporunu biz hazırlamadık başka bir doktor arkadaşımız hazırladı. Biz sizinle onu görüştürelim” diyor.

“Hakkımda soruşturma açılırdı”

Hakan Şişin ölüm raporunu yazan doktora; “Benim dedem korona pozitif olarak vefat etti. Hastaneye de öyle getirdik ve bu korona yan hastalıklarını da doğal olarak tetikledi. Testi ölmeden bir gün önce negatif çıktı. Siz neden bunu bulaşıcı olmayan hastalık doğal ölüm diye yazdığınız” diye sorduğunda, doktor hanımefendi Hakan Şişin’in iddiasına göre şöyle söylüyor; “Eğer ben bunu pozitif yazsaydım, benim hakkımda soruşturma açılırdı. Hakkınızı helal edin, ben o yüzden negatif yazdım” diyor.

Kayıtlar gizleniyor mu? Barış Yarkadaş tartışma yaratan belgeyi canlı yayında gösterdi - Resim : 1