Soyunma odasına dayak ve küfür rezaleti

Kayseri 1. Amatör Küme ekiplerinden Kayseri Meysuspor antrenörü Halit Kurt, maç sonrası soyunma odasında genç futbolcuları tokatladıktan sonra küfür ve hakaretler etti. Kurt'un bu görüntüleri sosyal medyada şok etkisi yarattı. Kendini savunan Kurt, "Ferguson da Beckham'a terlik fırlatmıştı" dedi.

Kayseri'de yaşanan teknik adam skandalıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Sosyal medyaya düşen görüntülerin ardından TFF, soruşturma başlattı.

Soyunma odasında yaşanan skandal görüntüler büyük tepki çekti. Görevi, genç futbolcuları iyi birer insan olarak yetiştirmek ve başarılı bir sporcu olmaları için tavsiyelerde bulunmak olan antrenör Halit Kurt, genç çocukları tokatlayarak küfürler etti. Kayseri 1. Amatör Küme ekiplerinden Kayseri Meysuspor antrenörü Halit Kurt, soyunma odasında genç futbolculara teker teker tokat attı ve hakaretler savurdu. Sosyal medyada yer alan görüntünün 3 yıl öncesine ait olduğu da iddia edildi.

O antrenör konuştu

İHA'ya konuşan Antrenör Halit Kurt, “Alex Ferguson’un da David Beckham’a terlik attığını biliyoruz. Oyuncularımla aramda ağabey-baba ilişkisi var” dedi.

Videonun 3 yıl öncesine ait olduğunu söyleyen Kurt, “Bahsi geçen video 3 sezon öncesine ait. Meysuspor-Kayseri İdmanyurdu U-19 müsabakasının devre arası görüntüleri. Orada olan bir oyuncu çekmiş. Kendi aralarında öyle duruyordu ama bugün servis edilmesi bana çok manidar geldi. 3-1 mağlup durumda soyunma odasına girmiştik. Soyunma odasında bir şekilde takıma müdahale etmem gerekiyordu ki bu şekilde etmiş oldum. Maçı da 5-3 biz kazandık. İşin orasında değilim ama bazen antrenörün bir yaptırımı ya da disiplin anlayışıyla ilgili tezahürleri olabiliyor. Bu da onlardan biri. Oyuncularımın tamamıyla bir aile ortamında görüşüyoruz. Yıllardır bir aile ortamında çalışıyoruz. 25 yıllık antrenörlük hayatımda bu hep böyle oldu. İlk günki başladığım heyecanla aynı bu işi sürdürüyorum. Fatih Terim’in dediği gibi; 'disiplin avucunuzdaki kuşa benzer, bırakırsanız kaçar, sıkarsanız ölür.' Antrenmanlarda da bazen koşu, şınav cezası ve antrenmandan gönderme gibi cezalar olabiliyor ama bu müsabaka esnası olduğu için devre arasında öyle bir durum oldu. Bu anlamda özür diliyorum. Özellikle orada geçen 2 kelime için” ifadelerini kullandı.

Agresifliği ile biliniyor

Kent Türk TV yerel muhabirleri Ahmet Doğan ve Arif Enes Durak'ın verdiği bilgilere göre Halit Kurt, agresifliğiyle dikkat çekiyor. 2017 yılında Talasgücü Belediyspor ile Kayseri Meysuspor arasında oynanan maçta Kurt, yine kendisine yakışanı yapmıştı. Talasgücü Belediyespor´un attığı gol sonrası Kayseri Meysuspor antrenörü Halit Kurt, golün ofsayt olması nedeniyle sahaya girmiş ve orta hakeme yoğun bir şekilde itiraz etmişti. Maçın hakemi Volkan Oğuz, Kurt'u saha kenarına göndermişti. Çileden çıkan Kurt, kenarda olmasına rağmen hakemleri taciz etmeye devam etmişti.

Meysu adının kulüp isminden çıkarılması için yasal süreç başlattı

Meysuspor Antrenörü Halit Kurt'un soyunma odasında futbolcularını tokatladığı görüntülerin ortaya çıkmasıyla sosyal medyada gündem olmasının ardından isim sponsoru Meysu Meysu Gıda Sanayi ve Tic. A.Ş. yaptığı açıklamada; 2019'un Mart ayında biten sponsorluğun ardından kulübün isim değişikliği için yasal süreç başlattıklarını açıkladı.