Kayseri'de 13 yıllık cinayetin sırrı çözüldü

Kayseri’de 13 yıl önce kaybolan öğretmeni öldürmekle yargılanan sanığın cezası onandı. Yargıtay Hasan Bulut'a verilen 25 yıl hapis cezasına yapılan itirazı karara bağladı.

Kayseri'de 13 yıllık cinayetin sırrı çözüldü

Kayseri’de 13 yıl önce ortadan kaybolan 32 yaşındaki Saliha Toker'i boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığın cezası onandı.

Develi ilçesinde yaşayan Saliha Toker'e, 28 Kasım 2006 tarihinde 10 ve 11 yaşlarındaki kızlarını okula gönderdikten sonra bir daha ulaşılamadı. Polis genç kadının 57 yaşında olan Hasan Bulut ile görüştüğü belirledi. Emekli öğretmen Hasan Bulut gözaltına alındı. Bulut, sorgusunda cinayeti itiraf etti. Evli ve 2 çocuk babası olan Bulut, Saliha Toker'i, Kocasinan ilçesindeki Erkilet Hıdırellez Tepesi'ne götürüp, boğarak öldürdüğünü söyledi. Hasan Bulut, tutuklandı. Bulut’un cesedi gömüp, etrafını taşlarla çevirdiğini söylediği bölgede yapılan aramalarda Saliha Toker'in cesedine ulaşılamadı. Toker'in cesedinin, yaban hayvanları tarafından parçalanmış olabileceği değerlendirildi.

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Hasan Bulut, geçen yıl 17 Ocak'taki karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmada Saliha Toker’in kızı D.A. ile kız kardeşi Ü.T. ve avukatları da hazır bulundu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da duruşmaya müdahil oldu.

'Ben öldürmedim' 

Sanık Hasan Bulut, poliste baskı altında ifade verdiğini, Saliha Toker'i öldürmediğini ve kendisine komplo kurulduğunu öne süren sanık Bulut, "Saliha'yı en son Erkilet'te götürmüştüm. Yardımcı olmaya çalıştım. Sonra arabadan inmişti. Arabaya binmesini istememe rağmen binmedi.

Gözaltına alınınca baskı altındaydım. Polislerle de oraya gittim. Baskıdan kurtulma adına inanmaları için Saliha'yı yolun kenarında bırakmama rağmen, biraz uzaklaşarak, 'burada öldürdüm' dedim. Öldürdükten sonra ne yaptığımı sorduklarında da ruhuna Fatiha okuyarak oradan ayrıldığımı söyledim. Adaletinize güveniyorum. Kesinlikle Saliha kızımızı ben öldürmedim" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık Hasan Bulut'a, 'kasten adam öldürme' suçundan önce müebbet hapis cezası verdi. Ardından 'iyi hal' indirimiyle sanığın cezası 25 yıla düşürüldü.